15-dniowy kurs „Od podstaw do nowoczesności” z Igorem Zaritskim

36 Receptur w 3 tygodnie…

W pierwszym tygodniu poznamy najprostsze przepisy i zasady przygotowania znanych na całym świecie deserów. Poznacie m. in. receptury dla:

1. Tradycyjny sernik 2. Tiramisu 3. Panna Cotta z wiśniami (sezon zimowy) truskawkami (sezon letni) 4. Tarta cytrynowa 5. Tarta egzotyczna 6. Tort Opera 7. Tort Esterhazy 8. Ciasteczko Brownie z ganaszem słona karmel 9. Tort Praga 10. Tort Zacher 11. Tort Miodownik



W drugim tygodniu pracujemy nad teksturami musów, glazurą, owocowych kuli, chrupiących spodów. Tworzymy smaki, tekstury, dekoracje.

Poznacie receptury:

1. Deser Anna Pavlova 2. Deser Czarny las 3. Deser Szara Reneta 4. Deser Royal 5. Keks słony karmel 6. Keks kasztanowy 7. Rumowa baba 8. Entremet migdał/gruszka/anyż 9. Entremet kokos/ananas/ marakuja 10. Entremet miód/rokitnik/orzechy włoskie 11. Entremet malina/pistacja/orzechy laskowe

W trzecim tygodniu poznacie podstawy przygotowania ciasta parzonego i różnych produktów. Ponadto: Przygotowanie makaroników, ganaszów i konfitur. Podstawy pracy z czekoladą. Pralinki tradycyjne i nowoczesne.

1. Ekler kawa/wanilia/czekolada. 2. Ptysie mango/agrest/sezam. 3. Paris- brest/orzechy/słony karmel 4. Makaroniki cytryna/bazylia 5. Makaroniki pistacja 6. Makaroniki czekolada „Fleur de sel”. 7. Makaroniki malina- orzech laskowy 8. Trufla tradycyjna z rozmarynem 9. Trufla pistacjowa 10. Trufla orzech laskowy 11. Trufla migdałowa 12. Pralinki miód/limonka/rum 13. Pralinki marakuja- karmel 14. Pralinki cappuccino- baileys

Dowiesz się, jak dobrze zorganizowana praca pozwala wiele osiągnąć bez stresu! Nauczymy Cię jak zaskakiwać smakiem i pięknym wyglądem.

W programie znajdą się następujące receptury:

  • Przepisy i zasady przygotowania deserów znanych na całym świecie
  • Podstawy wyrobu kruchego ciasta, biszkoptów, sable / kremów maślanych / dekoracji czekoladowych / polew i glazur
  • Praca z teksturami musów / glazurą / owocowych kuli / chrupiących spodów
  • Łączenie smaków / tekstur / dekoracji
  • Przygotowanie ciasta parzonego / makaroników / ganache / konfitur
  • Podstawy pracy z czekoladą / Praliny tradycyjne i nowoczesne

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • 20% rabatu na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący:

Igor Zaritskiy – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa! Igor Zaritskiy jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii. 

Cukiernictwo jest moją pasją. Ostatnie 10 lat poświęciłem na podnoszenie kwalifikacji i zdobywanie nowych umiejętności cukierniczych, w wyniku czego trzykrotnie stanąłem na podium w kilku znanych światowych konkursach. Moja ciężka praca i pasja zawsze stanowiły ogromne zaangażowanie, dając mi uznawanie i lojalność klientów


Igor Zaritskiy o sobie dla Mistrza Branży

Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Ania Cienkowska tel. 532 403 425
E-mail: akademia@sempreinfo.pl

lub tel. 881 053 043


Wypełnij Formularz aby już teraz zarezerwować dla siebie miejsce:

Data

15 Cze 2020 - 03 Lip 2020

Czas

16:00 - 21:00

Koszt

6000zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A