Kurs wieczorowy „Od podstaw do nowoczesności” z Igorem Zaritskim

36 Receptur w 3 tygodnie…

W pierwszym tygodniu poznamy najprostsze przepisy i zasady przygotowania znanych na całym świecie deserów. Poznacie m. in. receptury dla:

1.Panna Cotta 2. Tiramisu 3. Cheesecake 4. Tarta cytrynowa 5. Tarta owocowa 6. Tort Opera 7. Tort Esterhazy 8. Tort Brownie ze słonym karmelem 9. Tort Praga 10. Tort Zacher 11. Tort Miodownik 12. Tort Czarny Las.


W drugim tygodniu przygotowujmy mono porcji .Pracujemy nad teksturami musów, glazurą, owocowych kuli, biszkoptów, chrupiących spodów. Tworzymy smaki, tekstury, dekoracje.

Poznacie receptury:

1. Beza Anna Pavlova. 2 Baba Rumowa. 3 Deser w kształcie gruszki ta tarcie. 4 Deser w kształcie wiśni ta tarcie. 5 Deser w kształcie Jabłka ta tarcie. 6 Deser Mont Blanc. 7 Deser malina pistacja 8 Deser truskawka jogurt. 9 Deser kokos ananas marakuja.

W trzecim tygodniu poznacie podstawy przygotowania ciasta parzonego i różnych produktów . Ponadto: Przygotowanie makaroników, ganaszów i konfitur. Podstawy pracy z czekoladą. Pralinki tradycyjne i nowoczesne oraz draże.

1. Ekler waniliowy 2 Ekler czekoladowy. 3. Ptysie mango marakuja 4 Ptysie rabarbar sezam. 35 Paris- brest pistacja pomarańcza 6 Makaroniki cytryna bazylia 7 Makaroniki pistacja truskawka 8 Makaroniki czekolada malina ”. 9. Trufla tradycyjna z koniakem 10. Trufla pistacjowa 12 Pralinki w formie Cappuccino- baileys 13 Pralinki w formie miód/limonka/rum 13. Pralinka cięta mango marakuja wanillia 14. Pralinka cięta kokos malibu 15 Draże karmelizowany orzech laskowy w mlecznej czekoladzie

Dowiesz się, jak dobrze zorganizowana praca pozwala wiele osiągnąć bez stresu! Nauczymy Cię jak zaskakiwać smakiem i pięknym wyglądem.

W programie znajdą się następujące receptury:

  • Przepisy i zasady przygotowania deserów znanych na całym świecie
  • Podstawy wyrobu kruchego ciasta, biszkoptów, sable / kremów maślanych / dekoracji czekoladowych / polew i glazur
  • Praca z teksturami musów / glazurą / owocowych kuli / chrupiących spodów
  • Łączenie smaków / tekstur / dekoracji
  • Przygotowanie ciasta parzonego / makaroników / ganache / konfitur
  • Podstawy pracy z czekoladą / Praliny tradycyjne i nowoczesne

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • 20% rabatu na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący:

Igor Zaritskiy – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa! Igor Zaritskiy jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii. 

Cukiernictwo jest moją pasją. Ostatnie 10 lat poświęciłem na podnoszenie kwalifikacji i zdobywanie nowych umiejętności cukierniczych, w wyniku czego trzykrotnie stanąłem na podium w kilku znanych światowych konkursach. Moja ciężka praca i pasja zawsze stanowiły ogromne zaangażowanie, dając mi uznawanie i lojalność klientów


Igor Zaritskiy o sobie dla Mistrza Branży

Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Ania Cienkowska tel. 532 403 425
E-mail: akademia@sempreinfo.pl

lub tel. 881 053 043


Wypełnij Formularz aby już teraz zarezerwować dla siebie miejsce:

Data

15 Cze 2020 - 03 Lip 2020

Czas

16:00 - 21:00

Koszt

6000zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A