Monoporcje

Zapraszamy na szkolenie łączące tradycyjne smaki i receptury z nowoczesną formą deseru w światowym cukiernictwie.

MONOPORCJA – ze względu na swój rozmiar zaliczana jest do deserów dla jednej osoby. Można porównać do małego torciuku/deseru w którym kryje się kilka receptur. W nowoczesnym wyglądzie łączy się tradycyjne smaki i receptury z najnowszymi odkryciami i trendami. Kształt monoporcji nadają najczęściej współczesne formy silikonowe, których użycie jest podstawą do stworzenia wyjątkowej kreacji cukierniczej.

Monoporcje to desery, które robią wrażenie swoim wyglądem, induwidualnym wykonaniem, nowoczesną dekoracją, delikatnym smakem oraz ilością tekstur.

Do ich wykonania potrzeba

  1. różnego rodzaju musów na bazie czekoladowego ganaszu, owocowego puree, kremu angielskiego
  2. owocowych coulis, żelej i konfitur
  3. różnego rodzaju biszkoptów: dacquoise, sponge cake, biszkopt Giokonda
  4. różnego rodzaju ciast, kruchego i polew.

W programie znajdą się następujące receptury:

  • Malina-pistacja
  • Jogurt-truskawka
  • Kokos-liczi
  • Pigwa-migdał
  • Beza-cytryna
  • Agrest-sezam
  • Gruszka-karmel
  • Mango/marakuja/pekan

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • 20% rabatu na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący:

Igor Zaritskiy – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa! Igor Zaritskiy jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii. 

Cukiernictwo jest moją pasją. Ostatnie 10 lat poświęciłem na podnoszenie kwalifikacji i zdobywanie nowych umiejętności cukierniczych, w wyniku czego trzykrotnie stanąłem na podium w kilku znanych światowych konkursach. Moja ciężka praca i pasja zawsze stanowiły ogromne zaangażowanie, dając mi uznawanie i lojalność klientów


Igor Zaritskiy o sobie dla Mistrza Branży

Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Ania Cienkowska tel. 532 403 425
E-mail: akademia@sempreinfo.pl

lub tel. 881 053 043


Wypełnij Formularz aby już teraz zarezerwować dla siebie miejsce:

Data

25 Lis 2019 - 26 Lis 2019

Czas

09:00 - 17:00

Koszt

1200zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria