Nowoczesne Ciasta Bożonarodzeniowe z Igorem Zaritskim

Zapraszamy na szkolenie łączące tradycyjne smaki i receptury z nowoczesną formą deseru w światowym cukiernictwie.

Bûche de Noël – to tradycyjne ciasto w kształcie polany drewna, spożywane w czasie Świąt Bożego Narodzenia po pasterce we Francji i innych krajach.

Ciasto swoją tradycją symbolicznie nawiązuje do tradycji palenia w domostwach dużego polana w wieczór wigilijny. Popiół, który pozostawał po spaleniu polana, miał chronić dany dom od uderzeń piorunów i od sił nieczystych.

Pojawienie się ciasta w tym kształcie po raz pierwszy odnotowano w regionie Poitou-Charentes  w XIX wieku, niemniej faktycznie stało się ono powszechnie znane dopiero w wieku dwudziestym.

Tradycyjnie ciasto robi się przy użyciu kremu maślanego i ciasta biszkoptowego, które tworzą roladę. 

Oprócz Tradycyjnego ciasta Bûche de Noël, uczestnicy szkolenia przygotują 3 rodzaje deserów – monoporcji, w których tradycyjne smaki świąteczne, połączą się z nowczesna formą i wykonaniem.

Dopełnieniem całości będą czekoladowe choinki, będące pięknym elementem dekoracyjnym stołów.  

W programie znajdą się następujące receptury:

Buche de Noel:

  • Czekolada-karmel-prażynki
  • Malina-cytryna-anyż
  • Wiśnia- wanilia- ciemna czekolada
  • Gruszka-kajmak-migdal
  • Mandarynka- piernik- orzech laskowy
  • Biały mak- pomarańcza – włoski orzech
  • Śliwka – dżanduja -marcepan
  • Kokos- ananas- marakuja.

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • 20% rabatu na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Oprócz tego zrobimy choinki z czekolady i sporo różnych dekoracji: Bombki, sanie, płatki śniegu z czekolady, bałwany.


Prowadzący:

Igor Zaritskiy – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa! Igor Zaritskiy jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii. 

Cukiernictwo jest moją pasją. Ostatnie 10 lat poświęciłem na podnoszenie kwalifikacji i zdobywanie nowych umiejętności cukierniczych, w wyniku czego trzykrotnie stanąłem na podium w kilku znanych światowych konkursach. Moja ciężka praca i pasja zawsze stanowiły ogromne zaangażowanie, dając mi uznawanie i lojalność klientów

Igor Zaritskiy o sobie dla Mistrza Branży

Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Ania Cienkowska tel. 532 403 425
E-mail: akademia@sempreinfo.pl

lub tel. 881 053 043


Wypełnij Formularz aby już teraz zarezerwować dla siebie miejsce:

Data

05 Paź 2020 - 06 Paź 2020

Czas

10:00 - 18:00

Koszt

1200zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria