15-dniowy kurs „Od podstaw do nowoczesności”

Zapraszamy na profesjonalny, 15-dniowy kurs cukierniczy. Dowiesz się, jak dobrze zorganizowana praca pozwala wiele osiągnąć bez stresu! Nauczymy Cię jak zaskakiwać smakiem i pięknym wyglądem.

W ciągu ubiegłych dekad, cukiernictwo przebyło drogę od zaspokajania zmysłu smaku, do formy wyrażania siebie, swojej kreatywności, kompozycji i koloru. Na tym wyjątkowym szkoleniu nabędziesz umiejętność przenoszenia smaku poprzez różne formy, tekstury i kompozycje wizualne. Dzięki poświęceniu dłuższej ilości czasu, każdy uczestnik zagłębi się w świat wiedzy o cukiernictwie i dzięki indywidualnemu podejściu odkryje własną siłę i osobowość twórczą.

Poniżej poznasz dokładny program szkolenia.


Tydzień pierwszy:

  • Brownie
  • Pannacotta z truskawkami
  • 3 rodzaje ciasta kruchego
  • Tarta cytrynowa
  • Tarta owocowa
  • Tiramisu
  • Tort Esterhazy
  • Tort Foret Noire
  • Tort Miodownik
  • Tort Opera
  • Sernik 2.0

Tydzień drugi:

  • Rumowa baba z mango
  • Beza owocowa
  • Deser w kształcie cytryny
  • Deser w kształcie gruszki
  • Deser w kształcie jabłka
  • Deser kokos. liczi, marakuja
  • Deser malina. pistacja
  • Deser w kształcie wiśni

Tydzień trzeci:

  • Zefir/Pianka
  • Klasyczny trufel
  • Trufla marcepan, pistacja, pomarańcza
  • Ptyś mango, marakuja, cremeux
  • Ekler czekolada
  • Paris Brest orzech laskowy
  • Makaroniki: banan, kardamon | czekolada, malina | kokos, ananas
  • Pralinki: w formie cappuccino – orzech laskowy | cięta – marakuja wanilia
  • Draże migdał karmelizowany, miód

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • 20% rabatu na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący:

Igor Zaritskiy – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa! Igor Zaritskiy jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii. 

Cukiernictwo jest moją pasją. Ostatnie 10 lat poświęciłem na podnoszenie kwalifikacji i zdobywanie nowych umiejętności cukierniczych, w wyniku czego trzykrotnie stanąłem na podium w kilku znanych światowych konkursach. Moja ciężka praca i pasja zawsze stanowiły ogromne zaangażowanie, dając mi uznawanie i lojalność klientów


Igor Zaritskiy o sobie dla Mistrza Branży

Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Ania Cienkowska tel. 532 403 425
E-mail: akademia@sempreinfo.pl

lub tel. 881 053 043


Wypełnij Formularz aby już teraz zarezerwować dla siebie miejsce:

Data

16 Lis 2020 - 04 Gru 2020

Czas

16:00 - 21:00

Koszt

6000zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A