Pralinki z Igorem Zaritskim

Zapraszamy w świat czekoladowych pralin. Oprócz podstawowych umiejętności, jakie każdy czekoladnik musi posiadać pracując z czekoladą, poznasz techniki wylewania form do pralin, dekorowania, pracy z barwnikami na bazie masła kakaowego, komponowania ganache, prawidłowego wypełniania korpusów i zamykania form. Mocne podstawy do samodzielnej pracy!

W programie znajdą się następujące receptury:

Pralinki:

  • Imbir Wasabi Yuzu ganashe, orzech nerkowca.
  • Słony karmel z kardamonem, orzech laskowy.
  • Kawa amaretto ganashe z migdałami.
  • Limonkowo-miodowy ganashe z lawendą, karmelizowane ziarna kakao.
  • Gruszka karmelizowana z tymiankiem, gorgonzola ganashe,orzech pekan.
  • Konfitura malinowa, ganashe z herbaty earl grey, karmelizowane ziarna kakao.
  • Pomarańczowa konfitura, ganashe ciemna czekolada z likierem Grand Marnier, karmelizowane ziarna kakao.
  • Karmelizowany ananas z liścikami kafiru , ganashe z mleka kokosowego, orzech nerkowiec.

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • 20% rabatu na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący:

Igor Zaritskiy – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa! Igor Zaritskiy jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii. 

Cukiernictwo jest moją pasją. Ostatnie 10 lat poświęciłem na podnoszenie kwalifikacji i zdobywanie nowych umiejętności cukierniczych, w wyniku czego trzykrotnie stanąłem na podium w kilku znanych światowych konkursach. Moja ciężka praca i pasja zawsze stanowiły ogromne zaangażowanie, dając mi uznawanie i lojalność klientów


Igor Zaritskiy o sobie dla Mistrza Branży

Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Ania Cienkowska tel. 532 403 425
E-mail: akademia@sempreinfo.pl

lub tel. 881 053 043


Wypełnij Formularz aby już teraz zarezerwować dla siebie miejsce:

Data

07 Lip 2020

Czas

10:00 - 18:00

Koszt

650zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria