Autorskie Monoporcje & Praliny z Mistrzem Świata Vincentem Vallée

Dołącz do wydarzenia z Vincent Vallée, który po raz pierwszy przyjeżdża do Polski na mistrzowski pokaz demonstracyjny poświęcony sztuce cukierniczej i czekolady. Podczas trzydniowego kursu Chef Vincent wyjaśni proces twórczy i techniczny wykonywania stylu jego wykwintnych kreacji. Będziesz współuczestniczyć w odtworzeniu nagradzanych pralin i monoporcji.

Vincent Vallée podzieli się swoimi spostrzeżeniami, jak zostać odnoszącym sukcesy Mistrzem Czekolady i Cukiernictwa i zademonstruje umiejętności niezbędne do tworzenia światowej klasy czekoladek i deserów. Prezentacja zapewni Ci dostęp do najlepszych czekolad i dostępnych składników, aby naprawdę hipnotyzować i urzekać swoim rzemiosłem!

Szczegóły kursu:

Monoporcje:

  • Ghana(cytrusowa)
  • Glicyna kwiecista
  • Pomarańczowe ciasteczko ( według konkursa WCM)
  • Jagodowa góra
  • Ciasteczko według konkursu WCM
  • Tartaletka kwiat rumianku (ananas, kokos, limonka)
  • Mont-blanc
  • Paris-Brest
  • Bolero
  • Dune
  • Beza Pavlova (egzotyczna)
  • Opera

Pralinki:

  • Pralinki według konkursu WCM
  • Pralinka ganache pistacja – cynamon
  • Pralinka ganache banan, limonka, imbir
  • Pralinka praline sezam
  • Pralinka ganache Yuzu
  • Pralinka ganache banan- rhum Saint James
  • Pralinka praline Cacahuete
  • Pralinka karmel, truskawka, mak

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Miejsce na Sali szkoleniowej z dostępem do równoległej prezentacji medialnej na ekranach.
  • Materiały szkoleniowe, z unikatowymi recepturami wszystkich prezentowanych monoporcji i pralin.
  • Napoje, kawa, lunch.
  • Dyplom potwierdzający ukończenia szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii.

Prowadzący:

Vincent Vallée wszedł do świata cukierniczego w bardzo młodym wieku, a przed 15 rokiem życia uczył się w Chef Jean-Claude David, MOF. Krótko po otrzymaniu dyplomu cukierniczego otrzymał tytuł „Najlepszego ucznia w Vendee we Francji”. Przez trzy lata pracował u mistrza czekolady Patricka Gelencsera, gdzie odkrył skrupulatną i rygorystyczną pracę, jakiej wymaga czekolada. W 2011 roku zdobył drugie miejsce w Cabosse d’Or za rzeźbę czekoladową, co zmotywowało go do wzięcia udziału w kolejnych konkursach. 

Vincent Vallée Warsaw Academy of Pastry Arts Szkolenia Cukiernicze

Zmotywowany i wspierany przez Thierry Bamas i Pierre Mirgalet  całkowicie zainwestował w ciężką pracę, rygor i dyscyplinę.

W 2015 roku wygrywa finał World Chocolate Masters otrzymując tytuł  World Chocolate Masters

Jego ciekawość życia pozwala mu stworzyć artystyczne dzieło pełne emocji, w którym jego kobieca postać, w połowie kocia i w połowie ludzka, jest w całkowitej symbiozie z otaczającą ją przyrodą, dzięki swoim umiejętnościom w zakresie cukiernictwa i czekolady Vincent z powodzeniem zdobył tytuł Najlepszego Czekoladowego Rzemieślnika Świata, proponując degustację osiągnięć, których równowaga smakowa w ustach jest starannie i namiętnie wypracowana, aż do idealnego balansu.

To uznanie oraz inspirujący  duch prowadzą każdego dnia do prześcigania się, pracy nad własną technicznością, odnawiania się i dokonywania nowych innowacyjnych odkryć.


Warunki uczestnictwa :

Cena regularna:  3.500 brutto

Wpłaty można dokonać za  pośrednictwem strony www.cukieteria.pl lub na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym do szkolenia dostępnym na stronie Akademii www.wapas.pl

Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń. 

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Ania Cienkowska tel. 532 403 425
E-mail: akademia@sempreinfo.pl

lub tel. 881 053 043


Wypełnij Formularz aby już teraz zarezerwować dla siebie miejsce:

Data

02 Cze 2020 - 04 Cze 2020

Czas

10:00 - 18:00

Koszt

3500 zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria