igor

Igor Zaritskiy

Jestem niezmiernie zainspirowany pracą w cukiernictwie. Ciągłe poszukuję rozwoju i dążę do udoskonalenia własnych umiejętności. Oddaje siebie w całości dla swojej pracy i wierzę, że praca w branży cukierniczej wymaga nie tylko dbania o najmniejszy szczegół, ale również duszy poety i artysty.

– Igor Zaritskiy

Igor Zaritskiy – szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre. Rozpoczął swoją prace  w 2000 roku, jako kucharz. Pracował w najlepszych restauracjach Kijowa  : „Monaco”, Atelier”, „Sanahund”. W 2007 roku zaczyna pracować jako cukiernik. Pracował jako szefem cukierni  „Arena Entertainment”, „Semedeni”.

  • W 2010 roku zajmuje 3 miejsce w prestiżowym konkursie  Mondial des Arts Sucres,  w Paryżu , na którym zrobił  3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
  • W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie  World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku
  • W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy  w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna  inspiracja, torty, praliny”
  • W roku 2015 otrzymuje zaproszenie by prowadzić cukiernię „La Maison” w Warszawie, gdzie pracuje przez 2 lat.
  • W 2018 zostaje szefem Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie prowadzi szkolenia cukiernicze.
michal2

Michał Iwaniuk

Nowoczesne cukiernictwo to przestrzeń, gdzie wizja i wymarzony smak spotykają się z formą i technologią.

Michał Iwaniuk

Michał Iwaniuk, cukiernik od ponad 20 lat, szef cukierni Czekolada Café w Airport Hotel Okęcie. Ambasador marki Cacao Barry. Finalista konkursu World Chocolate Masters 2018 w Paryżu. Jest laureatem I edycji mistrzostw cukierniczych Best Pastry Chef. Członek Narodowej Reprezentacji Polski na kulinarne mistrzostwa świata w Luxemburg 2018 sekcja cukiernicza. Zajął pierwsze miejsce w konkursie kreatywnego deseru na talerzu Master Chellenge by Scholler,

Autor czekolady Mazovia – własnej kompozycji Or Noir – szlachetnej i limitowanej linii skomponowanej w ramach przygotowań do World Chocolate Masters 2018. 

Umiejętności doskonalił w Europejskiej Szkole Mistrzów im. Wojciecha Kandulskiego oraz w Akademii Czekolady Callebaut. 

Michał Iwaniuk jest artystą, który poprzez nieprzeciętne zdolności technologa w oryginalny sposób ukazuje nam nowe połączenia smaków wplatając je w swoje desery, ciasta, makaroniki, czekolady. Jako prawdziwy artysta tworzy niesamowite rzeźby z czekolady. Swoją wiedzę od 4 lat przekazuje na licznych szkoleniach oraz warsztatach cukierniczych.

marcin

Marcin Paździor
Mistrz Cukiernictwa, konsultant i doradca gastronomiczny

Posiada 20 letnie doświadczenie zawodowe, które zdobywał pod okiem mistrzów m.in. w Belgii, Francji, Szwajcarii, Wielkiej Brytanii. Odbywał tam szkolenia w temacie nowych trendów cukierniczych na światowym poziomie. Kilkukrotnie był jurorem międzynarodowego ,,Word Chocolate Master,, prestiżowego konkursu, w którym uczestniczyć mogą najlepsi. Ponadto, brał udział w wielu prestiżowych konkursach cukierniczych. Dziewięć lat prowadził ,,Chocolate Academy,, w Łodzi. Odpowiedzialny był za tworzenie nowych receptur dla segmentu Gourmet, oraz kreowaniu z nich oryginalnych pralin, tortów czy deserów. 

Do zadań, po za budowaniem wizerunku firmy, czy tworzeniu niebanalnych czekoladowych wydarzeń, należały szkolenia oraz doradztwo dla klientów gastronomicznych i indywidualnych w dużych firmach przemysłowych. 

Wiedzę na temat uprawy, zbioru i przerobu ziarna kakaowego wzbogacił pobytem na trzech plantacjach ziarna kakaowego w Ameryce Południowej. Napisał wiele publikacji na temat szeroko rozumianej czekolady w czasopismach branżowych. Jest twórcą ręcznie robionych pralin, receptur pitnych czekolad, wyjątkowych deserów czy tabliczek czekoladowych, jakie można zjeść w wielu miejscach w Polsce, Czechach i na Słowacji. Jego pasją od najmłodszych lat jest czekolada, z której potrafi tworzyć zarówno wyrafinowane w smaku praliny czy niepowtarzalne rzeźby czekoladowe. 

Obecnie założył własną firmę Profesjonalne Szkolenia – Świat Czekolady, jest ambasadorem czekolady Callebaut – Belgia, prowadzi szkolenia w ,,The Culinary Institute in Cracow,, szkolenia unijne oraz współpracuje z firmią Karmello Bielsko Biała jako mistrz czekolady.

 

maciej_miniaturka

Maciej Wiśniewski

Przede wszystkim trzeba mieć chęci, znać niektóre nowoczesne techniki, a więc też mieć od­powiednie formy silikonowe, maty, blaszki, ranty… Największą różnicą między robie­niem monoporcji i tradycyjnych słodkości jest czas.

– Maciej Wiśniewski dla Mistrza Branży

Maciej Wiśniewskijeden z najbardziej uzdolnionych i kreatywnych Cukierników w Polsce. Ambasador marki Cacao Barry. Swoje pomysły realizuje w niezwykłej formie łącząc niebanalne smaki i tekstury w nowoczesnych tortach i deserach. W firmie Catering Wiśniewscy trzyma piecze nad sekcją cukierniczą. 

W listopadzie 2018 r. reprezentował kadrę polskich cukierników w Luksemburgu wraz z Michałem Iwaniukiem oraz Maciejem Rosińskim. Swój kunszt cukierniczy doskonalił m.in. w Europejskiej Szkole Mistrzów im. Wojciecha Kandulskiego oraz w Akademii Czekolady Callebaut.