
Wegańskie & Bezglutenowe desery – Szkolenie Cukiernicze z Michałem Iwaniukiem
Zapraszamy na szkolenie z laureatem światowego konkursu World Chocolate Masters Michałem Iwaniukiem.
Pastry Chef w Czekolada Café w Airport Hotel Okęcie.
Tematem szkolenia są ciasta i desery oparte na koncepcji zdrowych słodyczy w wersjach bezglutenowych i vegan. Każda z receptur łączyć będzie w sobie zdrowe podejście do przygotowania słodkości z osiągnięciami i trendami w nowoczesnym cukiernictwie. Podczas dwudniowego szkolenia Uczestnicy nauczą się łączenia smaków i tekstur. Zaawansowanych technik tworzenia deserów we współczesnym cukiernictwie.
Program obejmuje monoporcje wg. 7 receptur:
- Beza wegańska z mango – vege, lacto free, gluten free
- Monoporcja malina-liczi – gluten free, lacto free, egg free
- Monoporcja orzech włoski-morela – lacto free, vege
- Tarta czekoladowa z wiśnią-yuzu – vege, lacto free
- Tort owoce leśne-czekolada – lacto free, vege
- Travel cake Pistachio Queen – lacto free, vege, egg free
- Travel cake orzech pekan-banan – lacto free, vege
- Verrins exotic Pinacolada – vege, lacto free, egg free
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Prowadzący: Michał Iwaniuk

Michał Iwaniuk, cukiernik od ponad 20 lat, szef cukierni Czekolada Café w Airport Hotel Okęcie. Ambasador marki Cacao Barry. Finalista konkursu World Chocolate Masters 2018 w Paryżu. Jest laureatem I edycji mistrzostw cukierniczych Best Pastry Chef. Członek Narodowej Reprezentacji Polski na kulinarne mistrzostwa świata w Luxemburg 2018 sekcja cukiernicza. Zajął pierwsze miejsce w konkursie kreatywnego deseru na talerzu Master Chellenge by Scholler,
Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).
Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij Formularz aby wybrać jeden z dostępnych terminów, oraz zarezerwować miejsce: