Home Szkolenia Cukiernicze Wegańskie & Bezglutenowe desery – Szkolenie Cukiernicze z Michałem Iwaniukiem
Szkolenia Cukiernicze Warsaw Academy of Pastry Arts - Michał Iwaniuk - Desery Wegetariańskie i Bezglutenowe

Wegańskie & Bezglutenowe desery – Szkolenie Cukiernicze z Michałem Iwaniukiem

Zapraszamy na szkolenie z laureatem światowego konkursu World Chocolate Masters Michałem Iwaniukiem. 
Pastry Chef w Czekolada Café w Airport Hotel Okęcie.

Tematem szkolenia są ciasta i desery oparte na koncepcji zdrowych słodyczy w wersjach bezglutenowych i vegan. Każda z receptur łączyć będzie w sobie zdrowe podejście do przygotowania słodkości z osiągnięciami i trendami w nowoczesnym cukiernictwie. Podczas dwudniowego szkolenia Uczestnicy nauczą się łączenia smaków i tekstur. Zaawansowanych technik tworzenia deserów we współczesnym cukiernictwie.

Program obejmuje monoporcje wg. 7 receptur:

  • Beza wegańska z mango
  • Monoporcja malina-liczi
  • Monoporcja orzech włoski-morela
  • Tarta czekoladowa zwiśnia-yuzu
  • Tort owoce leśne-czekolada
  • Travel cake Pistachio Queen
  • Travel cake orzech pekan-banan
  • Verrins exotic Pinacolada

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący: Michał Iwaniuk

Michał Iwaniuk, cukiernik od ponad 20 lat, szef cukierni Czekolada Café w Airport Hotel Okęcie. Ambasador marki Cacao Barry. Finalista konkursu World Chocolate Masters 2018 w Paryżu. Jest laureatem I edycji mistrzostw cukierniczych Best Pastry Chef. Członek Narodowej Reprezentacji Polski na kulinarne mistrzostwa świata w Luxemburg 2018 sekcja cukiernicza. Zajął pierwsze miejsce w konkursie kreatywnego deseru na talerzu Master Chellenge by Scholler,


Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Ania Cienkowska tel. 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl


Wypełnij Formularz aby wybrać odpowiadający Ci termin oraz zarezerwować miejsce:

Data

20 cze 2022 - 21 cze 2022

Czas

10:00 - 17:00

Koszt

1600 zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria