Home Szkolenia Cukiernicze Francuskie Makaroniki – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Francuskie Makaroniki – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Francuskie Makaroniki – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Zapraszamy na jednodniowe szkolenie cukiernicze gdzie dowiesz się wszystkiego o Makaronikach – tradycyjnych, francuskich ciasteczkach. Z pozoru bardzo łatwe do przygotowania. Kto już je piekł, wie że wymagają nie lada umiejętności i wiedzy, by idealnie wyrosły, nabrały odpowiedniej chrupkości i kształtu. Głównymi składnikami makaroników są mączka migdałowa i białko. Wykonywane na bazie bezy francuskiej oraz bezy włoskiej. Na szkoleniu dowiesz się również jak perfekcyjnie komponować różne rodzaje kremów, ganache w połączeniu z owocowymi konfiturami.

Na szkoleniu

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

W programie znajdą się następujące receptury:

  • Pistacja -Wiśnia
  • Orzech Laskowy – Słony Karmel
  • Kokos-Marakuja
  • Gruszka – Dor Blue
  • Cytryna- Yuzu
  • Ciemna Czekolada- Malina
  • Agrest- Chałwa
  • Wanilia – Truskawka

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący szkelenie:

Superfinalista World Chocolate Masters 2022 oraz szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie oferuje wiedzę zarówno początkującym jak i zaawansowanym cukiernikom. Odważnie okrywa cały czas nowe smaki i nie boi się podpisywać pod nimi swoim nazwiskiem, razem z Cacao Barry stworzył swoją autorską czekoladę „Bio Botanica 75.3%”

Na szkoleniach wspiera swoją wiedzę techniczną, ogromnym doświadczeniem i nieprzeciętnym zmysłem artystycznym. 

  • W 2010 roku stanął na podium w prestiżowym konkursie Mondial des Arts Sucres, w Paryżu, na którym zrobił 3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
  • W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie  World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku
  • W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy  w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna  inspiracja, torty, praliny”
  • 2021 staje się finalistą World Chocolate Masters 2022 jako reprezentant Polski

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin:

No Fields Found.

Date

08 Jul 2021

Time

09:00 - 19:00

Cost

900zł

Location

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A