Podstawy Produkcji Lodów Rzemieślniczych z Krzysztofem Smoleniem
Chcemy zaprosić Was na szkolenie, które otworzy dostęp do wiedzy na temat produkcji lodów rzemieślniczych.
Warsztaty Lodowe to doskonała okazja dla osób chcących dopiero rozpocząć swoją przygodę w biznesie lodowym, jak również tych, którzy już w nim są i wiedzą, że trzeba być na bieżąco z trendami i nowościami w tej branży. To intensywne szkolenie cukiernicze z zastosowaniem nowoczesnych sprzętów, oraz metod pracy.
Na szkoleniu
Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1500, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Czego dowiesz się na szkoleniu:
• omówienie maszyn do produkcji lodów gałkowych
• jak dobrać sprzęt
• surowce do produkcji lodów
• produkcja lodów gałkowych
• alternatywne metody i technologie przy produkcji lodów
• (porównanie maszyny 2 w 1 vs pasteryzator i frezer osobno)
• mieszanki na zimno, receptury zimowe
• omówienie i produkcja lodów wegańskich, bezglutenowych, dla diabetyków
• kalkulacja
• nowoczesne smaki
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Prowadzący szkelenie:
Krzysztof Smoleń – Utalentowany technolog, na co dzień doradzający klientom w firmie Sempre, z doskonałą i rozległą wiedza na temat produkcji lodów rzemieślniczych, technik prezentacji, smaków oraz dekoracji. Pomógł przy uruchomieniu ponad stu produkcji lodów w Polsce i Europie. Autor wielu receptur, które przyjęły się na stałe w ofercie lodziarni.
Istnieje możliwość szkoleń indywidualnych po wcześniejszym kontakcie. Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Przepraszamy, wszystkie miejsca zostały zarezerwowane. Dziękujemy za zaufanie.