Home Szkolenia Cukiernicze Wielki Czekoladowy Kurs z Igorem Zaritskim
Wielki Czekoladowy Kurs z Igorem Zaritskim

Wielki Czekoladowy Kurs z Igorem Zaritskim

Zapraszamy w świat czekolady. To szkolenie cukiernicze to aż 4 dni teorii i intensywnej praktyki. Oprócz podstawowych umiejętności, jakie każdy czekoladnik musi posiadać pracując z czekoladą.

Na szkoleniu

Poznasz techniki wylewania form do pralin, dekorowania, pracy z barwnikami na bazie masła kakaowego, komponowania ganache, prawidłowego wypełniania korpusów i zamykania form. Mocne podstawy po przyswojeniu których, będziecie mogli pracować z czekoladą i tworzyć własne kompozycje wizualne i smakowe. W trakcie tego warsztatu, każdy uczestnik stworzy, pod czujnym okiem Igora Zaritskiego własną, czekoladową rzeźbę.

Zapewniamy

To jedno z najbardziej bogatych w wiedzę szkoleń dostępnych w Warsaw Academy of Pastry Arts, aby nikomu nie zabrakło energii, zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Pogram obejmuje:

Każdy uczestnik przygotuję swoją własną rzeźbę

Trufla:

  • Klasyczna
  • Rum Schron
  • Walencia ( wiśnia Amarena w pomarańczowym marcepanie)
  • A la Rafaello
  • Karmel
  • Mango-Marakuja
  • Sycylijska Pistacja

Praliny Cięte:

  • Pistacja-Truskawka
  • Mango-Marakuja-Wanilia
  • Ptasie Mleczko
  • Gruszka Williams- Papuasia
  • Kokos-Pabana
  • Malina-Orzech Laskowy

Praliny Formowane:

  • Truskawka-Balzamik
  • Yuzu-Wasabi-Sake
  • Kappuccino-Orzech Laskowy
  • Mango-Marakuja-Karmel
  • Czerwony rum-Orzech Nerkowiec
  • Limonka-Czarny Pieprz
  • Pomarańcza- Czekolada Botanica
  • Porzeczka-Słonecznik (WCM)
  • Co to jest czekolada
  • 5 sposobów temperowania (rekrystalizacji) czekolady
  • Balans oraz emulgacja ganache
  • Ganache krótko-średnio-długoterminowe
  • Praca z barwnikami
  • Praca z aerografem – pistoletem do malowania, techniki i sposoby
  • Dekoracja form polikarbonowych oraz pralin ciętych
  • Podstawowe metody tworzenia rzeźby
  • Kwiat czekoladowy
  • Metody przechowywania

Tabliczki czekoladowe z owocami ta orzechami


Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Bio Botanica

Na szkoleniu będziemy pracować z autorską czekoladą „Bio Botanica 75,3%”. Stworzona przez Igora Zaritskiego razem z Cacao Barry w 2022 roku dla konkursu World Chocolate Masters.
Bio Botanika by Igor Zaritskyi to ekologiczna, ciemna czekolada. Energia słońca z Madagaskaru z delikatną goryczką i świeżą kwasowością egzotycznych i ekologicznych roślin.

Prowadzący szkolenie:

Akademia Cukiernicza Warsaw Academy of Pastry Arts - Igor Zaritskiy

Superfinalista World Chocolate Masters 2022 oraz szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie oferuje wiedzę zarówno początkującym jak i zaawansowanym cukiernikom. Odważnie okrywa cały czas nowe smaki i nie boi się podpisywać pod nimi swoim nazwiskiem, razem z Cacao Barry stworzył swoją autorską czekoladę „Bio Botanica 75.3%”

Na szkoleniach wspiera swoją wiedzę techniczną, ogromnym doświadczeniem i nieprzeciętnym zmysłem artystycznym. 

  • W 2010 roku stanął na podium w prestiżowym konkursie Mondial des Arts Sucres, w Paryżu, na którym zrobił 3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
  • W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie  World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku
  • W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy  w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna  inspiracja, torty, praliny”
  • 2021 staje się finalistą World Chocolate Masters 2022 jako reprezentant Polski

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin:

Date

23 Sep 2024 - 26 Sep 2024

Time

10:00 - 18:00

Cost

3500zł (brutto)

Location

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A