
Wielki Czekoladowy Kurs z Igorem Zaritskim
Zapraszamy w świat czekolady. To trzydniowe szkolenie cukiernicze to aż 3 dni teorii i intensywnej praktyki. Oprócz podstawowych umiejętności, jakie każdy czekoladnik musi posiadać pracując z czekoladą.
Poznasz techniki wylewania form do pralin, dekorowania, pracy z barwnikami na bazie masła kakaowego, komponowania ganache, prawidłowego wypełniania korpusów i zamykania form. Mocne podstawy po przyswojeniu których, będziecie mogli pracować z czekoladą i tworzyć własne kompozycje wizualne i smakowe. W trakcie tego warsztatu, każdy uczestnik stworzy, pod czujnym okiem Igora Zaritskiego własną, czekoladową rzeźbę.
Pogram obejmuje:
Każdy uczestnik przygotuję swoją własną rzeźbę
Trufla:
- Klasyczna
- Rum Schron
- Walencia ( wiśnia Amarena w pomarańczowym marcepanie)
- A la Rafaello
- Karmel
- Mango-Marakuja
- Sycylijska Pistacja
Praliny Cięte:
- Pistacja-Truskawka
- Mango-Marakuja-Wanilia
- Ptasie Mleczko
- Gruszka Williams- Papuasia
- Kokos-Pabana
- Malina-Orzech Laskowy
Praliny Formowane:
- Truskawka-Balzamik
- Yuzu-Wasabi-Sake
- Kappuccino-Orzech Laskowy
- Mango-Marakuja-Karmel
- Czerwony rum-Orzech Nerkowiec
- Limonka-Czarny Pieprz
- Pomarańcza- Czekolada Botanica
- Porzeczka-Słonecznik (WCM)
- Co to jest czekolada
- 5 sposobów temperowania (rekrystalizacji) czekolady
- Balans oraz emulgacja ganache
- Ganache krótko-średnio-długoterminowe
- Praca z barwnikami
- Praca z aerografem – pistoletem do malowania, techniki i sposoby
- Dekoracja form polikarbonowych oraz pralin ciętych
- Podstawowe metody tworzenia rzeźby
- Kwiat czekoladowy
- Metody przechowywania
Tabliczki czekoladowe z owocami ta orzechami
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Prowadzący:
Igor Zaritskiy – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa, superfinalista World Chocolate Masters! Igor Zaritskyi jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii.

„Cukiernictwo jest moją pasją. Ostatnie 10 lat poświęciłem na podnoszenie kwalifikacji i zdobywanie nowych umiejętności cukierniczych, w wyniku czego trzykrotnie stanąłem na podium w kilku znanych światowych konkursach. Moja ciężka praca i pasja zawsze stanowiły ogromne zaangażowanie, dając mi uznawanie i lojalność klientów”
Igor Zaritskiy o sobie dla Mistrza Branży
Akademia przestrzega wszelkich zasad bezpieczeństwa, mianowicie: |
• Odległość między uczestnikami szkolenia ( 1 osoba na 2.5 m2) • Odpowiednia liczba dozowników z płynem do dezynfekcji rąk • Regularne czyszczenie/ dezynfekcje stołów oraz sprzętu • Wietrzenie sali co godzinę • Na terenie Akademii mogą przebywać osoby zdrowe, bez objawów chorobowych sugerujących Covid-19, nie objęte izolacją lub kwarantanną |
Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).
Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij Formularz aby wybrać jeden z dostępnych terminów, oraz zarezerwować miejsce: