Home Szkolenia Cukiernicze Tort artystyczny – Szkolenie Cukiernicze z Iwoną Wendel „Ciotka Beza”
Tort artystyczny – Szkolenie Cukiernicze z Iwoną Wendel - Ciotka Beza

Tort artystyczny – Szkolenie Cukiernicze z Iwoną Wendel „Ciotka Beza”

Zapraszamy na dwudniowe, szkolenie cukiernicze, z tworzenia 4 piętrowego tortu artystycznego.

Szkolenie poprowadzi Iwona Wendel znana w całej Polsce jako Ciotka Beza – Pracownia tortów artystycznych. Tworzy prawdziwe dzieła sztuki, mogące stać w muzeum, bo niejednokrotnie trudno uwierzyć że te słodkości są artystycznym wyrobem cukierniczym. Wymagają ogromnej pracy i talentu w połączeniu z precyzyjną wiedzą cukierniczą. Jest kreatorką przepięknych słodkich stołów. Gościła również w Dzień dobry TVN. Dzieląc się swoją pasją, kieruje się mottem „Jeśli będziesz robić to, co lubisz najbardziej, to nie przepracujesz ani jednego dnia”.

Szkolenie z Iwoną Wendel wprowadza w najbardziej zaawansowane niuanse artystycznej pracy dekoratorskiej. Każdy z uczestników wykona własny 4-piętrowy tort na bazie atrap, skupiając się na wielu technikach dekoracji. Wszyscy również będą ćwiczyć trudną technikę tynkowania na biszkoptach przełożonych stabilnymi kremami i żelkami. Na szkoleniu zostanie złożony wspólnie 4-piętrowy tort według autorskiej receptury Iwony Wendel na stabilnych biszkoptach i kremach. To 2-dniowe szkolenie to 20 godzin teorii i praktyki na najwyższym poziomie. Podczas spotkania zostaną omówione również tematy obejmujące wycenę pracy, bezpiecznego transportu oraz inne zagadnienia z branży tortów.

Na szkoleniu

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

Program obejmuje:

  • Wypiek stabilnego biszkoptu,
  • wykonanie stabilnego kremu do tortu,
  • złożenie tortu piętrowego

Technika różnych struktur i dekoracji na torcie, w tym:

  • krem maślany
  • zamsz
  • ostre kanty
  • wykorzystanie papieru waflowego
  • struktura z masy cukrowej i kremu
  • Praca z masą cukrową. 

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
  • Fotorelacja z przebiegu szkolenia oraz zdjęcia pamiątkowe z prowadzącym szkolenie.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 1000, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Date

27 May 2024

Time

10:00 - 19:00

Cost

2400 zł (brutto)

Location

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A