Home Szkolenia Cukiernicze Tort artystyczny – Szkolenie Cukiernicze z Iwoną Wendel „Ciotka Beza”
Szkolenia Cukiernicze Warsaw Academy of Pastry Arts - Ciotka Beza - Torty

Tort artystyczny – Szkolenie Cukiernicze z Iwoną Wendel „Ciotka Beza”

Zapraszamy na weekendowe, dwudniowe, szkolenie cukiernicze, z tworzenia 4 piętrowego tortu artystycznego.

Szkolenie poprowadzi Iwona Wendel znana w całej Polsce jako Ciotka Beza – Pracownia tortów artystycznych. Tworzy prawdziwe dzieła sztuki, mogące stać w muzeum, bo niejednokrotnie trudno uwierzyć że te słodkości są artystycznym wyrobem cukierniczym. Wymagają ogromnej pracy i talentu w połączeniu z precyzyjną wiedzą cukierniczą. Jest kreatorką przepięknych słodkich stołów. Gościła również w Dzień dobry TVN. Dzieląc się swoją pasją, kieruje się mottem „Jeśli będziesz robić to, co lubisz najbardziej, to nie przepracujesz ani jednego dnia”.

Szkolenie z Iwoną Wendel wprowadza w najbardziej zaawansowane niuanse artystycznej pracy dekoratorskiej.

Program obejmuje:

  • Wypiek stabilnego biszkoptu,
  • wykonanie stabilnego kremu do tortu,
  • złożenie tortu piętrowego

Technika różnych struktur i dekoracji na torcie, w tym:

  • krem maślany
  • zamsz
  • ostre kanty
  • wykorzystanie papieru waflowego
  • struktura z masy cukrowej i kremu
  • Praca z masą cukrową. 

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
  • Fotorelacja z przebiegu szkolenia oraz zdjęcia pamiątkowe z prowadzącym szkolenie.

Na szkoleniu składany wspólnie będzie jeden tort prawdziwy składający się z 4 pieter. Każdy z Uczestników wykonuje swój własny 3 piętrowy tort z 1 prawdziwym piętrem. Podczas spotkania zostaną omówione również tematy obejmujące wycenę pracy, bezpiecznego transportu oraz inne zagadnienia z branży tortów.


Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl


Wypełnij Formularz aby wybrać jeden z dostępnych terminów, oraz zarezerwować miejsce:

Data

10 gru 2022

Czas

10:00 - 18:00

Koszt

2100 zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A