Igor Zaritskiy

Igor Zaritskiy

Jestem niezmiernie zainspirowany pracą w cukiernictwie. Ciągłe poszukuję rozwoju i dążę do udoskonalenia własnych umiejętności. Oddaje siebie w całości dla swojej pracy i wierzę, że praca w branży cukierniczej wymaga nie tylko dbania o najmniejszy szczegół, ale również duszy poety i artysty.

– Igor Zaritskiy

Igor Zaritskiy – szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre. Rozpoczął swoją prace  w 2000 roku, jako kucharz. Pracował w najlepszych restauracjach Kijowa  : „Monaco”, Atelier”, „Sanahund”. W 2007 roku zaczyna pracować jako cukiernik. Pracował jako szefem cukierni  „Arena Entertainment”, „Semedeni”.

  • W 2010 roku zajmuje 3 miejsce w prestiżowym konkursie  Mondial des Arts Sucres,  w Paryżu , na którym zrobił  3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
  • W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie  World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku
  • W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy  w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna  inspiracja, torty, praliny”
  • W roku 2015 otrzymuje zaproszenie by prowadzić cukiernię „La Maison” w Warszawie, gdzie pracuje przez 2 lat.
  • W 2018 zostaje szefem Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie prowadzi szkolenia cukiernicze.