Trenerzy Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts - Michał Wisniewski

Michał Iwaniuk

Nowoczesne cukiernictwo to przestrzeń, gdzie wizja i wymarzony smak spotykają się z formą i technologią.

Michał Iwaniuk

Michał Iwaniuk, cukiernik od ponad 20 lat, szef cukierni Czekolada Café w Airport Hotel Okęcie. Ambasador marki Cacao Barry. Finalista konkursu World Chocolate Masters 2018 w Paryżu. Jest laureatem I edycji mistrzostw cukierniczych Best Pastry Chef. Członek Narodowej Reprezentacji Polski na kulinarne mistrzostwa świata w Luxemburg 2018 sekcja cukiernicza. Zajął pierwsze miejsce w konkursie kreatywnego deseru na talerzu Master Chellenge by Scholler,

Autor czekolady Mazovia – własnej kompozycji Or Noir – szlachetnej i limitowanej linii skomponowanej w ramach przygotowań do World Chocolate Masters 2018. 

Umiejętności doskonalił w Europejskiej Szkole Mistrzów im. Wojciecha Kandulskiego oraz w Akademii Czekolady Callebaut. 

Michał Iwaniuk jest artystą, który poprzez nieprzeciętne zdolności technologa w oryginalny sposób ukazuje nam nowe połączenia smaków wplatając je w swoje desery, ciasta, makaroniki, czekolady. Jako prawdziwy artysta tworzy niesamowite rzeźby z czekolady. Swoją wiedzę od 4 lat przekazuje na licznych szkoleniach oraz warsztatach cukierniczych.