Home Szkolenia Cukiernicze Lukier Królewski – Dekorowanie Artystyczne – szkolenie z Ewą Drzewicką-Łyżwą
Lukier Królewski – Dekorowanie Artystyczne – szkolenie z Ewą Drzewicką-Łyżwą

Lukier Królewski – Dekorowanie Artystyczne – szkolenie z Ewą Drzewicką-Łyżwą

Zapraszamy na bardzo kobiece, pełne wiosennych kolorów, jednodniowe szkolenie z dekorowania pierniczków.

Lukier Królewski

Dekorowanie lukrem królewskim należy do jednych z bardzo wdzięcznych zajęć w cukiernictwie artystycznym. Łączy w sobie dwie pasje, miłość do pierników i tworzenia pięknych rzeczy.

Na szkoleniu

Nauczysz się jak jak przygotowywać i jak dekorować lukrem. Zdobienie lukrem jest subtelną pracą artystyczną, pozwalającą skupić się na detalach, w bardzo kobiecy sposób oddaje poczucie piękna, które się tworzy, a następnie obdarowuje drugą osobę. To, jednodniowe, szkolenie dla każdego z Ewą Drzewicką-Łyżwą, zapraszamy!

Doświadczenie

To nie pierwsze nasze szkolenie podejmujące ten temat. Świadectwo tego znajdziesz w poniższej galerii prezentującej desery wykonane przez naszych uczestników, oraz w wielu opiniach o Warsaw Academy of Pastry Arts na naszej stronie Facebook

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

W programie:

  • Wykonanie ciasta piernikowego, omówienie rodzajów ciast
  • Zapoznanie się z lukrem królewskim – ćwiczenie , omówienie , wykonanie
  • Barwienie lukru królewskiego, różne rodzaje barwników i ich zastosowanie
  • Wykonanie ciastek kruchych maślanych
  • Wykonanie ciastek kwiatowych:
    1. Tulipan
    2. Tryptyk (lawenda, dmuchawiec, wiśnia)
    3. Róża technika przecierania
    4. Stokrotka
    5. hibiskus
    6. anemon z użyciem masy cukrowej
  • Malowanie ciastek, użycie brokatów

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadząca szkelenie:

Ewa Drzewicka-Łyżwa – Dyplomowana cukierniczka z tytułem mistrzowskim, Instruktorka zawodu. Dwukrotnie zdobyła złoty medal, w tym medalistka Mistrzostw Świata. Sześciokrotna uczestniczka mistrzostw tortów na targach Expo Sweet w Warszawie, gdzie w 2018 zdobyła wicemistrzostwo Europy, a w 2019 Polski. Z pasji i zamiłowania jest sugarcrafterką, miłośniczka konkursów cukierniczo-dekoratorskich. Swoją wiedzą i umiejętnościami dzieli się w niezwykle magiczny sposób, zarażając swoją miłością do piękna i dekoratorstwa w cukiernictwie.

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl


Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin:

Data

10 sie 2023

Czas

09:00 - 17:00

Koszt

650 zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria