Home Szkolenia Cukiernicze Bezowe Torty i Monoporcje – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Bezowe Torty i Monoporcje – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Szkolenie skierowane zarówno dla początkujących jak i zaawansowanych. Podczas tego intensywnego, jednodniowego szkolenia przygotujemy 4 torty oraz 4 bezowe monoporcje.

Beza

Deser został spopularyzowany przez szwajcarskiego cukiernika Gaspariniego, został przez niego ulepszony i wprowadzony do świata cukiernictwa. Francuscy i włoscy szefowie kuchni stworzyli własną wersję, dlatego dziś istnieją trzy różne rodzaje bezy: francuska, włoska i szwajcarska.

W programie znajdą się następujące receptury:

  • Yuzu-Mango-Wanilia-Bergamotka
  • Mango-Marakuja-Malina-Mascarpone
  • Pistacja-Poziomka-Wanilia
  • Cytryna-Limonka-Mascarpone-Bergamotka

Szczegóły szkolenia

  • Szkolenie odbywa się na drugim piętrze budynku Sempre (zobacz jak dojechać) – Pruszków, Wiejska 13A, w wyposażonej w potrzebny sprzęt i wszystkie materiały, przestronnej, sali.
  • Zapewniamy parking, wszelkie surowce, kawę i lunch, dyplom potwierdzający udział w szkoleniu, rabat na zakupy w sklepie Sempre i fotorelacje z szkolenia.
  • Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje
  • Wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą. Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Prowadzący szkelenie:

Superfinalista World Chocolate Masters 2022 oraz szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie oferuje wiedzę zarówno początkującym jak i zaawansowanym cukiernikom. Odważnie okrywa cały czas nowe smaki i nie boi się podpisywać pod nimi swoim nazwiskiem, razem z Cacao Barry stworzył swoją autorską czekoladę „Bio Botanica 75.3%”

Na szkoleniach wspiera swoją wiedzę techniczną, ogromnym doświadczeniem i nieprzeciętnym zmysłem artystycznym. 

  • W 2010 roku stanął na podium w prestiżowym konkursie Mondial des Arts Sucres, w Paryżu, na którym zrobił 3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
  • W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie  World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku
  • W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy  w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna  inspiracja, torty, praliny”
  • 2021 staje się finalistą World Chocolate Masters 2022 jako reprezentant Polski

Nasze Opinie:

Dołącz do naszego kursu, warsztatu cukierniczego i odkryj radość tworzenia wyjątkowych deserów! Wypełnij formularz, wyślij, i zarezerwuj miejsce rozpoczynając swoją słodką przygodę. Po szkoleniu otrzymasz certyfikat potwierdzający Twoje nowe umiejętności.

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Data

06 lut 2026

Czas

09:00 - 19:00

Koszt

1100zł

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria