Home Szkolenia Cukiernicze Crumble Cookies – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Szkolenie Cukiernicze Kruche Ciasteczka z Igorem Zaritskim

Crumble Cookies – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Zapraszamy na wyjątkowe szkolenie, podczas którego odkryjesz sekrety tworzenia kruchych ciasteczek o perfekcyjnej strukturze, bogatym smaku i efektownym wyglądzie. Pod okiem Igora Zaritskiego poznasz proces przygotowania nie tylko różnych rodzajów ciasteczek a również karmeli, nadzienia i karmelizowanych orzechów.

To szkolenie to idealne połączenie tradycji z nowoczesnością. Amerykańskie ciasteczka cieszą się w ostatnim czasie popularnością, Nauczysz się przygotowywać i przechowywać klasyczne smaki w nowej odsłonie, a także oryginalne, pełne charakteru kombinacje.

Szkolenie skierowane jest do początkujących i zaawansowanych cukierników i właścicieli kawiarni, którzy chcą wzbogacić swoją ofertę o wyjątkowe ciasteczka ale też do osób pasjonujących się cukiernictwem, szukających inspiracji i chcących poszerzyć swój repertuar wypieków.

Czego się nauczysz?

  • techniki pracy z masłem i cukrem dla uzyskania idealnej struktury ciasteczek
  • balansowania smaków w wypiekach: od klasycznej wanilii, przez nuty owocowe, po intensywne czekolady
  • przygotowywania kremowych nadzień i dodatków (m.in. krem ricotta, słony karmel)
  • zasad odpowiedniego wypiekania, by zachować kruchość i aromat ciasteczek

Na szkoleniu

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 1000, szkolenie zakończy się około godziny 1800, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Podczas szkolenia przygotujemy następujące ciastka:

  • Maślane ciasteczko z miksem czekolad
  • Ciasteczko Red Velvet z kremem ricotta
  • Czekoladowe ciasteczko z miksem orzechów
  • Pistacjowe ciasteczko z czekoladą Gold
  • Ciasteczko z słoną karmelem i orzechami pekan
  • Ciasteczko z herbatą matcha i kandyzowaną cytryną
  • Malinowe ciasteczko z laskowym orzechem
  • Ciasteczko z mango z nierkowcem
  • Ciasteczko Tiramisu z nadzieniem amaretto mascarpone

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
  • Na szkoleniu będą wykonywane zdjęcia przez fotografa goszczącego w naszej Akademii regularnie. Zdjęcia zostaną przesłane do uczestników w ciągu kilku dni po zakończeniu szkolenia

Prowadzący szkelenie: Igor Zaritskyi

Superfinalista World Chocolate Masters 2022 oraz szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie oferuje wiedzę zarówno początkującym jak i zaawansowanym cukiernikom. Odważnie okrywa cały czas nowe smaki i nie boi się podpisywać pod nimi swoim nazwiskiem, razem z Cacao Barry stworzył swoją autorską czekoladę „Bio Botanica 75.3%”

Na szkoleniach wspiera swoją wiedzę techniczną, ogromnym doświadczeniem i nieprzeciętnym zmysłem artystycznym. 

  • W 2010 roku stanął na podium w prestiżowym konkursie Mondial des Arts Sucres, w Paryżu, na którym zrobił 3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
  • W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie  World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku
  • W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy  w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna  inspiracja, torty, praliny”
  • 2021 staje się finalistą World Chocolate Masters 2022 jako reprezentant Polski

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zarezerwować odpowiadający Ci termin:

Data

19 lis 2025

Czas

10:00 - 18:00

Koszt

1100 zł

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A