Home Szkolenia Cukiernicze Cronut – Ciasto pączkowe z Igorem Zaritskim
Szkoła Cukiernicza Warsaw Academy of Pastry Arts - Cronuts

Cronut – Ciasto pączkowe z Igorem Zaritskim

Cronut to pączek strukturą ciasta zbliżający się do croissanta. Wymyślony w nowojorskich cukierniach, przypomina pączek i jest zrobiony z ciasta półfrancuskiego, które jest smażone w oleju z pestek winogron. Następnie jest wypełniane ganaszem i konfiturą i udekorowane cukrowym foundantem.

Pod okiem Igora Zaritskiego złamiemy, przeanalizujemy, i wykonamy recepturę na ten wyśmienity deser.

W programie:

Cronut:

  • Ciasto półfrancuskie
  • Konfitura pomarańczowa
  • Konfitura marakuja
  • Konfitura malinowa
  • Konfitura truskawkowa
  • Ganache cytrynowy
  • Ganache czekoladowe
  • Ganache pistacjowy
  • Ganache karmel
  • Lukier-Plastyczna masa czekoladowa

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący:

Igor Zaritskiy – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa! Igor Zaritskiy jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii. 

Cukiernictwo jest moją pasją. Ostatnie 10 lat poświęciłem na podnoszenie kwalifikacji i zdobywanie nowych umiejętności cukierniczych, w wyniku czego trzykrotnie stanąłem na podium w kilku znanych światowych konkursach. Moja ciężka praca i pasja zawsze stanowiły ogromne zaangażowanie, dając mi uznawanie i lojalność klientów


Igor Zaritskiy o sobie dla Mistrza Branży

Akademia przestrzega wszelkich zasad bezpieczeństwa, mianowicie:
• Odległość między uczestnikami szkolenia ( 1 osoba na 2.5 m2)
• Odpowiednia liczba dozowników z płynem do dezynfekcji rąk
• Regularne czyszczenie/ dezynfekcje stołów oraz sprzętu
• Wietrzenie sali co godzinę
• Na terenie Akademii mogą przebywać osoby zdrowe, bez objawów chorobowych sugerujących Covid-19, nie objęte izolacją lub kwarantanną

Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Ania Cienkowska tel. 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl


Wypełnij Formularz aby wybrać odpowiadający Ci termin oraz zarezerwować miejsce:

Data

27 sty 2022

Czas

09:00 - 19:00

Koszt

800 zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria