Pączki, Cronuty i Churossy – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Cronut to pączek strukturą ciasta zbliżający się do croissanta. Wymyślony w nowojorskich cukierniach, przypomina pączek i jest zrobiony z ciasta półfrancuskiego, które tradycyjnie jest smażone w oleju z pestek winogron. Następnie jest wypełniane ganaszem i konfiturą i udekorowane cukrowym foundantem.
Pod okiem Igora Zaritskiego złamiemy, przeanalizujemy, i wykonamy recepturę na ten wyśmienity deser. Nie zabraknie także wiedzy dotyczącej sztuki smażenia tradycyjnych pączków i ekstrawaganckich churosów -tych krążących po hiszpańskich ulicach. Poznamy sekret soczystego wnętrza pączka i chrupiącej skorupki churrosa, zdobywając umiejętności, które przeniosą Cię na zupełnie nowy poziom
Na szkoleniu
Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
W programie:
Pączki
Cronuty
Churossy w sosie czekoladowym:
- Ciasto półfrancuskie
- Konfitura pomarańczowa
- Konfitura marakuja
- Konfitura malinowa
- Konfitura truskawkowa
- Ganache cytrynowy
- Ganache czekoladowe
- Ganache pistacjowy
- Ganache karmel
- Lukier-Plastyczna masa czekoladowa
Podczas szkolenia zapewniamy:
Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Prowadzący szkelenie:
Igor Zaritskiy – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa! Igor Zaritskiy jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii.
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Przepraszamy, wszystkie miejsca zostały zarezerwowane. Dziękujemy za zaufanie.