Home Szkolenia Cukiernicze Pączki, Cronuty i Churossy – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Cronut churossy i pączki – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Pączki, Cronuty i Churossy – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Cronut to pączek strukturą ciasta zbliżający się do croissanta. Wymyślony w nowojorskich cukierniach, przypomina pączek i jest zrobiony z ciasta półfrancuskiego, które tradycyjnie jest smażone w oleju z pestek winogron. Następnie jest wypełniane ganaszem i konfiturą i udekorowane cukrowym foundantem.

Pod okiem Igora Zaritskiego złamiemy, przeanalizujemy, i wykonamy recepturę na ten wyśmienity deser. Nie zabraknie także wiedzy dotyczącej sztuki smażenia tradycyjnych pączków i ekstrawaganckich churosów -tych krążących po hiszpańskich ulicach. Poznamy sekret soczystego wnętrza pączka i chrupiącej skorupki churrosa, zdobywając umiejętności, które przeniosą Cię na zupełnie nowy poziom

Na szkoleniu

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

W programie:

Pączki

Cronuty

Churossy w sosie czekoladowym:

  • Ciasto półfrancuskie
  • Konfitura pomarańczowa
  • Konfitura marakuja
  • Konfitura malinowa
  • Konfitura truskawkowa
  • Ganache cytrynowy
  • Ganache czekoladowe
  • Ganache pistacjowy
  • Ganache karmel
  • Lukier-Plastyczna masa czekoladowa

Podczas szkolenia zapewniamy:

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Akademia Cukiernicza Warsaw Academy of Pastry Arts - Igor Zaritskiy

Prowadzący szkelenie:

Igor Zaritskiy – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa! Igor Zaritskiy jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii. 

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Przepraszamy, wszystkie miejsca zostały zarezerwowane. Dziękujemy za zaufanie.

Data

25 sty 2024

Czas

09:00 - 19:00

Koszt

1000 zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria