Home Szkolenia Cukiernicze Dekoracje Czekoladowe z Igorem Zaritskim
Dekoracje Czekoladowe z Igorem Zaritskim

Dekoracje Czekoladowe z Igorem Zaritskim

To jednodniowe szkolenie obejmuje dekoracje czekoladowe, podstawę niemal każdego deseru i tortu.

Dzisiaj wiele z nich możemy kupić gotowe. Jednakże znajomość sztuki tworzenia dekoracji z czekolady, pozwala na stworzenie indywidualnych, niepowtarzalnych elementów ozdabiających własne wyroby cukiernicze.

Na szkoleniu

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Szkolenie obejmuje:

  • Temperowanie 4 rodzajów czekolady 4 sposobami
  • Praca z masłem kakaowym i barwnikami
  • Zastosowanie folii transferowych
  • Praca z silikonem, formami polikarbonatowymi i pergaminem
  • Praca z zamrożonym granitem
  • Różne techniki tworzenia dekoracji
  • Czekolada plastyczna
  • Praca z temperówką do czekolady
  • Zastosowanie podgrzewaczy

Dekoracje:

  • 3 rodzaje kwiatów
  • Czekoladowe listki, piórka, fale, spirale, patyczki, ażurki, wachlarze
  • Czekoladowa korona

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący szkelenie:

Igor Zaritskyi – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa, superfinalista World Chocolate Masters! Igor Zaritskyi jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii. 

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Przepraszamy, wszystkie miejsca zostały zarezerwowane. Dziękujemy za zaufanie.

Data

16 lis 2023

Czas

09:00 - 18:00

Koszt

900 zł

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A