Home Szkolenia Cukiernicze Bezpłatne szkolenie Masterclass z firmą Lubeca w Warsaw Academy of Pastry Arts
dzień otwarty z firmą Lubeca

Bezpłatne szkolenie Masterclass z firmą Lubeca w Warsaw Academy of Pastry Arts

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie przygotowane we współpracy z firmą LUBECA, gdzie zaprezentujemy aż 10 receptur z wykorzystaniem produktów tej firmy. Szkolenie ma charakter prezentacyjny. Desery zostaną wykonane przez prowadząca szkolenie: Caroline Lauth.

Fabryka marcepanu Lubeca jest najstarszym w Europie przedsiębiorstwem produkującym od 1904 roku prawdziwy marcepan wg tradycyjnych receptur i metod. Znakomita jakość marcepanu, wytwarzanego z migdałów kalifornijskich i śródziemnomorskich doceniana jest na całym świecie.

Firma Lubeca wyspecjalizowała się również w produkcji wyśmienitego nugatu orzechowego, szlachetnych czekolad oraz produktów orzechowych m.in. maczki migdałowej, słupków i płatków migdałowych
Podczas szkolenia zostanie zrealizowanych 10 receptur na bazie produktów Lubeca.

Wydarzenie jest bezpłatne, ale wymagane są zapisy aby zarezerwować miejsca. Wypełnij formularz na dole strony.

W programie:

  • Jasne Ciasteczka Brownie
  • Ciasteczka Migdałowe Ricciarelli
  • Drożdżowe ciasto maślane z marcepanem
  • Tort orzechowy Lübecker
  • Tarta z owocami
  • Mus z białego karmelu
  • Migdałowy półksiężyc z konfiturą malinową
  • Ciasto Jabłkowo-Migdałowe
  • Trufle Marcepanowe
  • Ciasto Enrobe z Butternougatem

Uczestnicy spotkania będą mieć również możliwość degustacja surowców i produktów firmy Lubecca, takich jak: Marcepan, Czekolady, Nugaty, Orzechy. Zapraszamy!

Prowadząca szkolenie: Caroline Lauth

Rejestracja i zgłoszenia u Opiekuna Handlowego Lub zapraszamy do kontaktu z:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425
E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wydarzenie się odbyło.

Data

20 cze 2023 - 21 cze 2023

Czas

10:00 - 18:00

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria