
Dziewczynka i Jednorożec „Winter Time” – Szkolnie cukiernicze z Angeliką Chwyć
Podczas tego szkolenia jednodniowego, wymodelujemy dwie figurki. Każdy uczestnik otrzyma szczegółowo opracowane pomoce, dzięki którym nawet początkująca osoba świetnie sobie poradzi.
Podczas szkolenia otrzymasz m.in.:
- szczegółowo rozrysowane postaci z podziałem na poszczególne części ciała i dodatki
- dokładnie wyliczoną gramaturę, by każda kolejna figurka miała jak najbardziej zbliżone proporcje
Dowiesz się m.in jak::
- jaka jest różnica pomiędzy masą do figurek, masa czekoladową a masa do powlekania tortów.
- jak wykorzystać połączenie masy cukrowej z czekolada plastyczną
- z jakich narzędzi do modelowania korzystać
- jak barwić masę cukrową i czekoladową
- jak wykonać dekoracje z papieru waflowego
- jak zmatowić powierzchnie przed cieniowaniem
- jak za pomocą barwników nadać głębi i podkreślić poszczególne części figurki
- w jaki sposób i w jakiej kolejności nakładać barwniki pudrowe
- jak mocować/składać elementy figurki w pozycji siedzącej i stojącej
- jak doklejać elementy bez widocznych łączeń
- jak nadać strukturę włosów
- w jaki sposób nadać „błysk w oku” oraz wysoki połysk na poszczególnych elementach
- jak i w jakiej kolejności modelować fryzurę aby wyglądała naturalnie
- jak wykonać włosy ombre
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Prowadzący:
Angelika Chwyć – Specjalizuje się w modelowaniu cukrowo-czekoladowych figurek wykonywanych m.in. na podstawie zdjęć oraz w charakterystycznych, symetrycznych wzorach inspirowanych kalejdoskopem i mandalą. Na jej szkoleniach poznasz techniki, które samodzielnie opracowała i z przyjemnością dzieli się nimi z miłośnikami modelowania i sztuki cukierniczej. Do najwspanialszych projektów zalicza m.in. współpracę pięciu dekoratorskich osobowości, której efektem był ponad trzymetrowy tort zaprezentowany podczas 10-lecia EXPO SWEET 2018.
Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).
Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Szkolenie odwołane.