
Nowoczesne, Owocowe Torty – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Zapraszamy na bogate w wiedzę, jednodniowe szkolenie cukiernicze z nowoczesnych, owocowych tortów – Intensywne, praktyczne szkolenie przeznaczone dla doświadczonych cukierników i pasjonatów, amataorów.
Uczestnicy nauczą się tworzyć wielowarstwowe kompozycje smakowe tortów z kremami owocowymi, pracować z zaawansowanymi strukturami teksturowymi, oraz stosować profesjonalne techniki wykończeniowe i montaży zgodne z praktyką akademii cukierniczych. Program łączy rzemiosło z precyzyjną technologią produkcji deserów.
Szkolenie pozwoli Ci opanować szeroki wachlarz umiejętności cukierniczych:
- Metody dekorowania i wykończenia: techniki zamszowania, mirror-glaze, precyzyjne natryskiwy, dekoracje z temperowanej czekolady.
- Praca z teksturami w formach silikonowych: warstwowanie musów, inserty crunch/biszkopt, żelowe cullis
- Łączenie smaków i stabilizacja warstwowych tortów z owocami: balans kwasowości owoców z tłustością czekolady/kremów oraz wykorzystanie nośników aromatu i stabilizatorów dla zachowania świeżości.
- Techniki montażu i porcjowania z produkcji seryjnej lekkich i eleganckich tortów sezonowych: planowanie czasowe, chłodzenie , demoldingu z silikonów i przygotowanie do porcjowania bankietowego.
- Przechowywanie i logistyka serwowania: kontrola temperatur, opakowanie transportowe, oraz procedury przygotowania tortów do transportu i wystawienia.
- Higiena pracy i dobre praktyki technologiczne










Na tym kursie wykonamy:
- Malina-Ciemna Czekolada-Orzech Laskowy
- Mango-Kokos-Marakuja
- Truskawka-Pistacja-Wanilia
- Ananas-Liczi-Pekan
- Karmel-Gruszka-Migdal
- Ananas-Liczi-Pekan
- Karmel-Gruszka-Migdal
Szczegóły szkolenia
- Szkolenie odbywa się na drugim piętrze budynku Sempre (zobacz jak dojechać) – Pruszków, Wiejska 13A, w wyposażonej w potrzebny sprzęt i wszystkie materiały, przestronnej, sali.
- Zapewniamy parking, wszelkie surowce, kawę i lunch, dyplom potwierdzający udział w szkoleniu, rabat na zakupy w sklepie Sempre i fotorelacje z szkolenia.
- Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje
- Wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą. Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Prowadzący szkolenie:

Superfinalista World Chocolate Masters 2022 oraz szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie oferuje wiedzę zarówno początkującym jak i zaawansowanym cukiernikom. Odważnie okrywa cały czas nowe smaki i nie boi się podpisywać pod nimi swoim nazwiskiem, razem z Cacao Barry stworzył swoją autorską czekoladę „Bio Botanica 75.3%”
Na szkoleniach wspiera swoją wiedzę techniczną, ogromnym doświadczeniem i nieprzeciętnym zmysłem artystycznym.
- W 2010 roku stanął na podium w prestiżowym konkursie Mondial des Arts Sucres, w Paryżu, na którym zrobił 3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
- W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku”
- W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna inspiracja, torty, praliny”
- W 2021 staje się finalistą World Chocolate Masters 2022 jako reprezentant Polski
Nasze opinie:
Dołącz do naszego kursu, warsztatu cukierniczego i odkryj radość tworzenia wyjątkowych deserów! Wypełnij formularz, wyślij, i zarezerwuj miejsce rozpoczynając swoją słodką przygodę. Po szkoleniu otrzymasz certyfikat potwierdzający Twoje nowe umiejętności.
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij formularz aby zarezerwować odpowiadający Ci termin:
Przepraszamy, wszystkie miejsca zostały zarezerwowane. Dziękujemy za zaufanie.
