Tort w Kształcie Torebki – Szkolenie Cukiernicze z Iwoną Wendel „Ciotka Beza”
Połącz świat mody z światem smaku. Zapraszamy na jednodniowe szkolenie cukiernicze z mistrzynią tortów „Ciotką Bezą” Iwoną Wendel gdzie nauczysz się od początku do końca przygotować niezwykły tort wyglądający jak piękna torebka topowej marki.
Otrzymasz wiedzę od samego środka – czyli biszkoptu aż po malowanie i dekorowanie różnymi technikami np. takimi jak papier jadalny. Więcej szczegółów oraz formularz do zapisania się na to wydarzenie znajdziesz poniżej.
Na szkoleniu
Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
W programie:
- Omówienie przepisu na biszkopt i stabilny krem do tworzenia tortów 3D
- Składanie i rzeźbienie tortu
- Wykonanie kremu do tynkowania tortu
- Omówienie i praca z masa cukrową
- Wykonanie struktury
- Wybarwianie masy, malowanie i cieniowanie, omówienie rodzajów barwników
- Dekoracje z papieru jadalnego
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Prowadzący szkelenie:
„Ciotka Beza” Iwona Wendel znana w całej Polsce jako Ciotka Beza – Pracownia tortów artystycznych. Tworzy prawdziwe dzieła sztuki, mogące stać w muzeum, bo niejednokrotnie trudno uwierzyć że te słodkości są artystycznym wyrobem cukierniczym. Wymagają ogromnej pracy i talentu w połączeniu z precyzyjną wiedzą cukierniczą. Jest kreatorką przepięknych słodkich stołów. Gościła również w Dzień dobry TVN. Dzieląc się swoją pasją, kieruje się mottem „Jeśli będziesz robić to, co lubisz najbardziej, to nie przepracujesz ani jednego dnia”.
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Przepraszamy, wydarzenie zostało odwołane.