Home Szkolenia Cukiernicze Świąteczny Tort piętrowy – Szkolenie Cukiernicze z Iwoną Wendel „Ciotka Beza”
Szkolenia Cukiernicze Warsaw Academy of Pastry Arts - Ciotka Beza - Torty

Świąteczny Tort piętrowy – Szkolenie Cukiernicze z Iwoną Wendel „Ciotka Beza”

Zapraszamy na weekendowe, dwudniowe, szkolenie cukiernicze, z tworzenia piętrowego tortu artystycznego w klimacie świątecznym.

Szkolenie poprowadzi Iwona Wendel znana w całej Polsce jako Ciotka Beza – Pracownia tortów artystycznych. Tworzy prawdziwe dzieła sztuki, mogące stać w muzeum, bo niejednokrotnie trudno uwierzyć że te słodkości są artystycznym wyrobem cukierniczym. Wymagają ogromnej pracy i talentu w połączeniu z precyzyjną wiedzą cukierniczą. Jest kreatorką przepięknych słodkich stołów. Gościła również w Dzień dobry TVN. Dzieląc się swoją pasją, kieruje się mottem „Jeśli będziesz robić to, co lubisz najbardziej, to nie przepracujesz ani jednego dnia”.

Szkolenie z Iwoną Wendel wprowadza w najbardziej zaawansowane niuanse artystycznej pracy dekoratorskiej. Nie zabraknie motywów świątecznych do których nawiążemy kolorem oraz dekoracjami czy zdobieniami. Na szkoleniu składany wspólnie będzie jeden tort prawdziwy składający się z kilku pieter. Każdy z Uczestników wykonuje swój własny 3 piętrowy tort z 1 prawdziwym piętrem. Podczas spotkania zostaną omówione również tematy obejmujące wycenę pracy, bezpiecznego transportu oraz inne zagadnienia z branży tortów.

Na szkoleniu

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

Program obejmuje:

  • Wypiek stabilnego biszkoptu,
  • wykonanie stabilnego kremu do tortu,
  • złożenie tortu piętrowego

Technika różnych struktur i dekoracji na torcie, w tym:

  • krem maślany
  • zamsz
  • ostre kanty
  • wykonanie dekoracji z masy cukrowej
  • struktura z masy cukrowej i kremu
  • praca z masą cukrową. 

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
  • Fotorelacja z przebiegu szkolenia oraz zdjęcia pamiątkowe z prowadzącym szkolenie.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 1000, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Przepraszamy, wszystkie miejsca zostały zarezerwowane. Dziękujemy za zaufanie.

Data

19 paź 2022

Czas

10:00 - 18:00

Koszt

2200 zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A