Home Szkolenia Cukiernicze Tort od Podstaw – Kwiaty Cukrowe – Szkolenie cukiernicze z Ewą Drzewicką-Łyżwą

Tort od Podstaw – Kwiaty Cukrowe – Szkolenie cukiernicze z Ewą Drzewicką-Łyżwą

Szkolenie jednodniowe z tworzenia tortu piętrowego oraz wykonywania dekoracji.
Ten dwupiętrowy tort z piwoniami to wprowadzenie do florystyki cukierniczej gdzie poznasz arkana tworzenia kwiatów cukrowych oraz oczywiście podstawy wypieku i wykończenia tortów. 

Szkolenie ma charakter Praktyczny. Każdy uczestnik przygotuje własny tort dwupiętrowy – jedno piętro będzie atrapą, drugie z prawdziwym, stabilnym biszkoptem na którym ćwiczymy tynkowanie i dekorowanie.

Poznasz następujące techniki:

  • Jak wykonać stabilny biszkopt i krem
  • Jak tynkować w kant
  • Jak pracować z szablonami
  • Jak pracować z wydrukami cukierniczymi, papierem waflowym i masą cukrową
  • Jak pracować z masą typu gum pasta
  • Jak wykonać piwonie wraz z unerwieniem
  • Jak pracować z drucikami, gąbką i taśmą florystyczną. 
  • Do szkolenia otrzymasz komplet 5 unikatowych foremek do tworzenia kwiatów piwonii. 

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Zgłębisz również informacje dotyczące rodzajów barwników cukrowych i metod ich zastosowania, jak wykonać prawidłowy stelaż do tortu piętrowego. Dodatkowo omówimy zarówno przydatne porady jak i najczęściej popełniane błędy w tworzeniu tortów. Takie jak pękanie tynku, transport itp.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1800, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Prowadzący szkelenie:

Ewa Drzewicka-Łyżwa  – Dyplomowana cukierniczka z tytułem mistrzowskim, Instruktorka zawodu. Dwukrotnie zdobyła złoty medal, w tym medalistka Mistrzostw Świata. Sześciokrotna uczestniczka mistrzostw tortów na targach Expo Sweet w Warszawie, gdzie w 2018 zdobyła wicemistrzostwo  Europy, a w 2019 Polski. Z pasji i zamiłowania jest sugarcrafterką, miłośniczka konkursów cukierniczo-dekoratorskich. Swoją wiedzą i umiejętnościami dzieli się w niezwykle magiczny sposób, zarażając swoją miłością do piękna i dekoratorstwa w cukiernictwie.

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin:

Data

08 cze 2024

Czas

09:00 - 18:00

Koszt

1200 zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A