
Tort Fault Line Cake w stylu Świątecznym – Szkolnie cukiernicze z Ewą Drzewicką-Łyżwą
Szkolenie jednodniowe z techniki dekorowaniu toru w stylu Fault Line Cake, które poprowadzi Ewa Drzewicka-Łyżwa – Mistrzyni Cukiernictwa. Jeśli nie wiesz lub jeszcze nie spotkałaś się z tego rodzaju stylem dekorowania, to poznasz go w najlepszym, możliwym wykonaniu. A jeśli znasz tę technikę, zapraszamy do poznania jej w świątecznym, bożonarodzeniowym stylu.
Fault Line Cake to sposób dekoracji tortu, który wygląda, tak jakby jego środkowa część została “wyrwana”, aby pokazać jego wnętrze. Co ciekawe, bardzo często widok tego wnętrza nie odzwierciedla prawdziwej zawartości, a zatem dekoracja jest wizualnym złudzeniem, a sam tort kryje w sobie niespodziankę.
Na szkoleniu
Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.




Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1700, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Poznasz następujące techniki:
- Omówienie biszkoptów (dla Uczestników szkolenia, będą już gotowe) – zostanie wypieczony jeden przykładowy
- Omówienie składania tortu angielskiego oraz przełożenie go kremem śmietanowym
- Przygotowanie „tynku” , omówienie rodzajów kremów do pokrywania tortów
- Barwienie kremu maślanego
- Pokrywanie tortu kremem, technika uzyskania kantów, technika fault line
- Wykonanie ozdób z masy cukrowej, omówienie rodzajów mas, ich barwienie oraz umieszczanie dekoracji w torcie
- Wykonanie ozdób z czekolady
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Dodatkowo zostaną omówione zagadnienia technologiczne z zakresu ciast biszkoptowo-tłuszczowych, wykonania stabilnych kremów, pracy z barwnikami spożywczymi, pracy ze wspornikami cukierniczymi, wyceną tortów oraz ich transportem.
Prowadzący szkelenie:

Ewa Drzewicka-Łyżwa – Dyplomowana cukierniczka z tytułem mistrzowskim, Instruktorka zawodu. Dwukrotnie zdobyła złoty medal, w tym medalistka Mistrzostw Świata. Sześciokrotna uczestniczka mistrzostw tortów na targach Expo Sweet w Warszawie, gdzie w 2018 zdobyła wicemistrzostwo Europy, a w 2019 Polski. Z pasji i zamiłowania jest sugarcrafterką, miłośniczka konkursów cukierniczo-dekoratorskich. Swoją wiedzą i umiejętnościami dzieli się w niezwykle magiczny sposób, zarażając swoją miłością do piękna i dekoratorstwa w cukiernictwie.
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Przepraszamy, to szkolenie zostało odwołane.