Home Szkolenia Cukiernicze Klasyczne Ukraińskie Ciasta – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Ukraińskie Desery z Igorem Zaritskim

Klasyczne Ukraińskie Ciasta – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Zapraszamy na wyjątkowe, dwudniowe szkolenie przyjazne amatorom jaki i profesjonalistą.

Z Igorem Zaritskim, który zabierze Państwa w kulinarną podróż po klasyce ukraińskich deserów. W naszej nowoczesnej akademii, w dużej przestrzeni i z najnowocześniejszym sprzętem, zdobędą Państwo praktyczne umiejętności, które pozwolą tworzyć niezapomniane słodkości. Szkolenie z klasyki ukraińskich deserów to nie tylko nauka nowych przepisów – to inwestycja w unikalną wiedzę, która może przynieść Ci realne korzyści.

Konsumenci coraz chętniej sięgają po egzotyczne i autentyczne smaki, a kuchnia ukraińska, z jej bogactwem tradycji i naturalnych składników, zyskuje na popularności. Oferując te desery, proponujesz swoim klientom coś więcej niż słodycze – dajesz im doświadczenie i emocje płynące z unikalnej, historycznej tradycji kulinarnej.

Na szkoleniu

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 1000, szkolenie zakończy się około godziny 1800, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Podczas szkolenia przygotujemy następujące desery:

  • Tort napoleon – 12 warstw cienkiego chrupkiego ciasta, gotowany waniliowy krem, galaretka z czerwonej porzeczki.
  • Tort świerkowa chata – Wiśnie zawinięte w ciasto kruche, przekładane śmietankowym kremem z czekoladą.
  • Tort miodownik – 8 warstw cienkiego miodowego ciasta, miodowy muss na kwaśnej śmietanie, coulies z suszonej śliwki.
  • Tort kijowski – Dwie warstwy orzechowej bezy, maślany krem z białym rumem, malinowa galaretka.
  • Tort spartak – 8 warstw cienkiego czekoladowego ciasta, maślany waniliowy krem, czekoladowa glazura.
  • Tort praski – 3 warstwy czekoladowego biszkopta nasączonego morelowym syropem, maślany czekoladowy krem. Czekoladowa glazura.
  • Zefir: 3 rodzaje – Pianki z pieczonych jabłek z maliną oraz czarną porzeczką.

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
  • Na szkoleniu będą wykonywane zdjęcia przez fotografa goszczącego w naszej Akademii regularnie. Zdjęcia zostaną przesłane do uczestników w ciągu kilku dni po zakończeniu szkolenia

Prowadzący szkelenie: Igor Zaritskyi

Superfinalista World Chocolate Masters 2022 oraz szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie oferuje wiedzę zarówno początkującym jak i zaawansowanym cukiernikom. Odważnie okrywa cały czas nowe smaki i nie boi się podpisywać pod nimi swoim nazwiskiem, razem z Cacao Barry stworzył swoją autorską czekoladę „Bio Botanica 75.3%”

Na szkoleniach wspiera swoją wiedzę techniczną, ogromnym doświadczeniem i nieprzeciętnym zmysłem artystycznym. 

  • W 2010 roku stanął na podium w prestiżowym konkursie Mondial des Arts Sucres, w Paryżu, na którym zrobił 3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
  • W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie  World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku
  • W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy  w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna  inspiracja, torty, praliny”
  • 2021 staje się finalistą World Chocolate Masters 2022 jako reprezentant Polski

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zarezerwować odpowiadający Ci termin:

Data

16 paź 2025

Czas

10:00 - 18:00

Koszt

1800 zł

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria