Warsaw Academy of Pastry Arts   Maciej Rosiński (1)

Maciej Rosiński

Ambasador dobrego smaku

Jest ambasadorem marki Callebaut, ale przede wszystkim to ceniony fachowiec i profesjonalista. Obecnie realizuje się jako szkoleniowiec z zakresu kuchni słonej, a także cukiernictwa.  

Reprezentując Polskę zdobył brązowy medal na Marco Polo Cup w Szanghaju. W roku 2016 był trenerem Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów w zakresie wyrobów cukierniczych i deserów. Zdobywca dwóch czapek Gault&Millau, a także osoba nominowana w kategorii Szef Jutra. Wyróżniony tytułem Szefa Roku 2016 oraz Ambasadora Łódzkiej Gastronomii 2017 w Łódzkich Nagrodach Kulinarnych. Jako Juror zasiadał między innymi w Chefs Culinar Cup 2016, 2017 i 2018, w Kulinarnym Pucharze Polski 2017 i Mistrzostwach Polski w przygotowaniu deseru talerzowego 2018.  

Słynie z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw. Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać.

Współautor książek cukierniczych „Kreacje” oraz „Kreacje Świąteczne”.