Home Szkolenia Cukiernicze Słodki Stół dla Początkujących – Szkolenie Cukiernicze z Krystianem Sak
Słodki Stół dla Początkujących z Krystianem Sak

Słodki Stół dla Początkujących – Szkolenie Cukiernicze z Krystianem Sak

Zapraszamy na dwudniowe szkolenie cukiernicze z utalentowanym Krystianem Sak na którym poznacie podstawy jak przygotować pełny serwis Słodkiego Stołu.

Słodki Stół na przyjęcia i Eventy

Na tym dwudniowym kursie cukierniczym dowiecie się jak przygotować serie produktów zachwycających smakiem w spójnym stylu. Dzięki przekazanej na szkoleniu wiedzy na temat narzędzi, technik i kompozycji smakowych stworzycie innowacyjne, smaczne i pięknie wyglądające desery na poziomie profesjonalnym.

Omówimy ważne aspekty dotyczące słodkiego stołu. Sposoby transportu i przechowywania oraz tworzenia menu na różnego rodzaju okoliczności. Przeliczanie porcji na osobę i dostosowywanie asortymentu. Poruszymy Techniki Dekoracyjne, Zarządzania zasobami oraz ekonomiki i organizacji pracy.

W programie znajdą się następujące receptury:

  • Tort Truskawka/Mascarpone/Trawa Cytrynowa
  • Tarta Earl Grey/ Figa
  • Monoporcja Kwiat Pomarańczy/Brzoskwinia
  • Monoporcja Wiśnia/Czekolada
  • Ptyś Jabłko/Pecan

  • Makaronik Matcha
  • Cake pops Brownie/Marakuja
  • Beza Kokos/Rum
  • Panna Cotta Malina/ Mango
  • Tartoletka Anans/Pistacja

Szczegóły szkolenia

  • Szkolenie odbywa się na drugim piętrze budynku Sempre (zobacz jak dojechać) – Pruszków, Wiejska 13A, w wyposażonej w potrzebny sprzęt i wszystkie materiały, przestronnej, sali.
  • Zapewniamy parking, wszelkie surowce, kawę i lunch, dyplom potwierdzający udział w szkoleniu, rabat na zakupy w sklepie Sempre i fotorelacje z szkolenia.
  • Zapraszamy na godzinę 1000, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje
  • Wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą. Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Prowadzący szkolenie:

Szkolenia Cukiernicze Warsaw Academy of Pastry Arts - krystian sak

Krystian Sak – Jego zainteresowanie gastronomią zaczęło się we wczesnych dniach szkoły, gdzie wybrał kierunek: technikum żywienia. Jednak szybko odkrył, że jego prawdziwą pasją jest cukiernictwo i postanowił podążać tą ścieżką.

Miał okazję pracować u boku doświadczonych cukierników w ekskluzywnym Hotelu Warszawa, gdzie nie tylko doskonalił swoje umiejętności, ale także zdobywał nowe inspiracje od klientów o wysokich wymaganiach.

Uczestniczył w różnorodnych konkursach, które pomagały mu rozwijać umiejętności i poszerzać wiedzę. Każda nowa wygrana i sukces dodawały motywacji do dalszego doskonalenia się w tej dziedzinie.

  • 2019- 2 miejsce Worldskills Poland
  • 2020- 3 miejsce Expo Sweet
  • 2022- 1 miejsce Mistrzostwa Polski na Pralinę
  • 2023- 2 miejsce Debic Pastry Cup

Nasze Opinie:

Dołącz do naszego kursu, warsztatu cukierniczego i odkryj radość tworzenia wyjątkowych deserów! Wypełnij formularz, wyślij, i zarezerwuj miejsce rozpoczynając swoją słodką przygodę. Po szkoleniu otrzymasz certyfikat potwierdzający Twoje nowe umiejętności.

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Data

19 sty 2026

Czas

10:00 - 19:00

Koszt

1800 zł

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria