
Słodki Stół dla Początkujących – Szkolenie Cukiernicze z Krystianem Sak
Zapraszamy na dwudniowe szkolenie cukiernicze z utalentowanym Krystianem Sak na którym poznacie podstawy jak przygotować pełny serwis Słodkiego Stołu.
Słodki Stół na przyjęcia i Eventy
Na tym dwudniowym kursie cukierniczym dowiecie się jak przygotować serie produktów zachwycających smakiem w spójnym stylu. Dzięki przekazanej na szkoleniu wiedzy na temat narzędzi, technik i kompozycji smakowych stworzycie innowacyjne, smaczne i pięknie wyglądające desery na poziomie profesjonalnym.
Omówimy ważne aspekty dotyczące słodkiego stołu. Sposoby transportu i przechowywania oraz tworzenia menu na różnego rodzaju okoliczności. Przeliczanie porcji na osobę i dostosowywanie asortymentu. Poruszymy Techniki Dekoracyjne, Zarządzania zasobami oraz ekonomiki i organizacji pracy.

















W programie znajdą się następujące receptury:
- Tort Truskawka/Mascarpone/Trawa Cytrynowa
- Tarta Earl Grey/ Figa
- Monoporcja Kwiat Pomarańczy/Brzoskwinia
- Monoporcja Wiśnia/Czekolada
- Ptyś Jabłko/Pecan
- Makaronik Matcha
- Cake pops Brownie/Marakuja
- Beza Kokos/Rum
- Panna Cotta Malina/ Mango
- Tartoletka Anans/Pistacja
Szczegóły szkolenia
- Szkolenie odbywa się na drugim piętrze budynku Sempre (zobacz jak dojechać) – Pruszków, Wiejska 13A, w wyposażonej w potrzebny sprzęt i wszystkie materiały, przestronnej, sali.
- Zapewniamy parking, wszelkie surowce, kawę i lunch, dyplom potwierdzający udział w szkoleniu, rabat na zakupy w sklepie Sempre i fotorelacje z szkolenia.
- Zapraszamy na godzinę 1000, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje
- Wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą. Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Prowadzący szkolenie:

Krystian Sak – Jego zainteresowanie gastronomią zaczęło się we wczesnych dniach szkoły, gdzie wybrał kierunek: technikum żywienia. Jednak szybko odkrył, że jego prawdziwą pasją jest cukiernictwo i postanowił podążać tą ścieżką.
Miał okazję pracować u boku doświadczonych cukierników w ekskluzywnym Hotelu Warszawa, gdzie nie tylko doskonalił swoje umiejętności, ale także zdobywał nowe inspiracje od klientów o wysokich wymaganiach.
Uczestniczył w różnorodnych konkursach, które pomagały mu rozwijać umiejętności i poszerzać wiedzę. Każda nowa wygrana i sukces dodawały motywacji do dalszego doskonalenia się w tej dziedzinie.
- 2019- 2 miejsce Worldskills Poland
- 2020- 3 miejsce Expo Sweet
- 2022- 1 miejsce Mistrzostwa Polski na Pralinę
- 2023- 2 miejsce Debic Pastry Cup
Nasze Opinie:
Dołącz do naszego kursu, warsztatu cukierniczego i odkryj radość tworzenia wyjątkowych deserów! Wypełnij formularz, wyślij, i zarezerwuj miejsce rozpoczynając swoją słodką przygodę. Po szkoleniu otrzymasz certyfikat potwierdzający Twoje nowe umiejętności.
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
