
Wielki Piekarski Kurs z Brand Chefem piekarni Kaiser Patisserie Yaroslavem Semkiv
Na tym trzydniowym, bogatym w wiedzę, szkoleniu każde ciasto zrobimy od podstaw. Omówimy każdy etap stworzenia ciasta, taki jak wyrobienie siatki glutenowej, temperatur, fermentacji, efektu końcowego i mrożenia.
Na szkoleniu
Opracujemy podstawowe laminowanie i składanie ciasta pół francuskiego. Omówimy kwestie zakwasu, pszennego , żytniego i słodkiego (Bardziej znany we Włoszech jak Lievito madre) i jak zrobić zakwas od podstaw. Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
Doświadczenie
To nie pierwsze nasze szkolenie. W naszej ofercie znajdziesz bogactwo różnych tematów, oraz wybór nauczycieli według Twoich preferencji. Świadectwo tego znajdziesz na naszej stronie Facebook


















Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 1000, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Program do szkolenia pozycji które zrobimy:
- Croissant klasyczny
- Brioche Knots z kremem waniliowym i dżemem malinowym
- Danish z owocami i kremem waniliowym
- Cruffin z kremem mango marakują
- Pain au swiss
- Supreme z kremem pistacjowym
- Brioche tropezienne z morelą i ubijanym ganaszem
- Kouglof z rodzynkami i Quantro
- Panettone z kandyzowaną skórką pomarańczy
- Canelé de bordeaux
- Chleb wiejski na zakwasie w stylu Tartine piekarni z San Francisko
- Chleb pszenno żytni
- Bagietka klasyczna
- Bagietka z ziarnami
- Bagietka z dodatkiem kakao, suszonej moreli i orzecha laskowego
- Focaccia
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Prowadzący szkelenie:

Yaroslav Semkiv – Zainteresował się gastronomią mając 15 lat. Już jako uczeń szkoły gastronomicznej wiedział, że swoją przyszłość chce wiązać z kulinariami. Przeprowadził się do Polski, by móc rozwijać zainteresowania kulinarne. Pracował w najlepszych warszawskich restauracjach . Jarek, przez całą drogę zawodową, konsekwentnie realizował swoje założenia, zdobywał nowe umiejętności uczestnicząc w szkoleniach i odbywając staże. W KAISER Patisserie jest szefem piekarni.
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin: