Home Szkolenia Cukiernicze Wielki Piekarski Kurs z Brand Chefem piekarni Kaiser Patisserie Yaroslavem Semkiv

Wielki Piekarski Kurs z Brand Chefem piekarni Kaiser Patisserie Yaroslavem Semkiv

Na tym trzydniowym, bogatym w wiedzę, szkoleniu każde ciasto zrobimy od podstaw. Omówimy każdy etap stworzenia ciasta, taki  jak wyrobienie siatki glutenowej, temperatur, fermentacji, efektu końcowego i mrożenia.

Opracujemy podstawowe laminowanie i  składanie ciasta pół francuskiego.

Omówimy kwestie zakwasu, pszennego , żytniego i słodkiego (Bardziej znany we Włoszech jak Lievito madre) i jak zrobić zakwas od podstaw.

Program do szkolenia pozycji które zrobimy:

  • Croissant klasyczny
  • Brioche Knots z kremem waniliowym i dżemem malinowym
  • Danish z owocami i kremem waniliowym
  • Cruffin z kremem mango marakują
  • Pain au swiss
  • Supreme z kremem pistacjowym
  • Brioche tropezienne z morelą i ubijanym ganaszem
  • Kouglof z rodzynkami i Quantro
  • Panettone z kandyzowaną skórką pomarańczy
  • Canelé de bordeaux
  • Chleb wiejski na zakwasie w stylu Tartine piekarni z San Francisko
  • Chleb pszenno żytni
  • Bagietka klasyczna
  • Bagietka z ziarnami
  • Bagietka z dodatkiem kakao, suszonej moreli i orzecha laskowego
  • Focaccia

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący: Yaroslav Semkiv

Zainteresował się gastronomią mając 15 lat. Już jako uczeń szkoły gastronomicznej wiedział, że swoją przyszłość chce wiązać z kulinariami. Przeprowadził się do Polski, by móc rozwijać zainteresowania kulinarne. Pracował w najlepszych warszawskich restauracjach . Jarek, przez całą drogę zawodową, konsekwentnie realizował swoje założenia, zdobywał nowe umiejętności uczestnicząc w szkoleniach i odbywając staże. W KAISER Patisserie jest szefem piekarni.


Akademia przestrzega wszelkich zasad bezpieczeństwa, mianowicie:
• Odległość między uczestnikami szkolenia ( 1 osoba na 2.5 m2)
• Odpowiednia liczba dozowników z płynem do dezynfekcji rąk
• Regularne czyszczenie/ dezynfekcje stołów oraz sprzętu
• Wietrzenie sali co godzinę
• Na terenie Akademii mogą przebywać osoby zdrowe, bez objawów chorobowych sugerujących Covid-19, nie objęte izolacją lub kwarantanną

Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Anna Cienkowska tel.+48 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl


Wypełnij Formularz aby wybrać jeden z dostępnych terminów, oraz zarezerwować miejsce:

Data

13 mar 2023 - 15 mar 2023

Czas

10:00 - 18:00

Koszt

2500 zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria