
Wielki Piekarski Kurs z Brand Chefem piekarni Kaiser Patisserie Yaroslavem Semkiv
Na tym trzydniowym, bogatym w wiedzę, szkoleniu każde ciasto zrobimy od podstaw. Omówimy każdy etap stworzenia ciasta, taki jak wyrobienie siatki glutenowej, temperatur, fermentacji, efektu końcowego i mrożenia.
Opracujemy podstawowe laminowanie i składanie ciasta pół francuskiego.
Omówimy kwestie zakwasu, pszennego , żytniego i słodkiego (Bardziej znany we Włoszech jak Lievito madre) i jak zrobić zakwas od podstaw.
Program do szkolenia pozycji które zrobimy:
- Croissant klasyczny
- Brioche Knots z kremem waniliowym i dżemem malinowym
- Danish z owocami i kremem waniliowym
- Cruffin z kremem mango marakują
- Pain au swiss
- Supreme z kremem pistacjowym
- Brioche tropezienne z morelą i ubijanym ganaszem
- Kouglof z rodzynkami i Quantro
- Panettone z kandyzowaną skórką pomarańczy
- Canelé de bordeaux
- Chleb wiejski na zakwasie w stylu Tartine piekarni z San Francisko
- Chleb pszenno żytni
- Bagietka klasyczna
- Bagietka z ziarnami
- Bagietka z dodatkiem kakao, suszonej moreli i orzecha laskowego
- Focaccia
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Prowadzący: Yaroslav Semkiv

Zainteresował się gastronomią mając 15 lat. Już jako uczeń szkoły gastronomicznej wiedział, że swoją przyszłość chce wiązać z kulinariami. Przeprowadził się do Polski, by móc rozwijać zainteresowania kulinarne. Pracował w najlepszych warszawskich restauracjach . Jarek, przez całą drogę zawodową, konsekwentnie realizował swoje założenia, zdobywał nowe umiejętności uczestnicząc w szkoleniach i odbywając staże. W KAISER Patisserie jest szefem piekarni.
Akademia przestrzega wszelkich zasad bezpieczeństwa, mianowicie: |
• Odległość między uczestnikami szkolenia ( 1 osoba na 2.5 m2) • Odpowiednia liczba dozowników z płynem do dezynfekcji rąk • Regularne czyszczenie/ dezynfekcje stołów oraz sprzętu • Wietrzenie sali co godzinę • Na terenie Akademii mogą przebywać osoby zdrowe, bez objawów chorobowych sugerujących Covid-19, nie objęte izolacją lub kwarantanną |
Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).
Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:
Anna Cienkowska tel.+48 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij Formularz aby wybrać jeden z dostępnych terminów, oraz zarezerwować miejsce: