Home Szkolenia Cukiernicze Wielki Piekarski Kurs – Szkolenie z Yaroslavem Semkiv

Wielki Piekarski Kurs – Szkolenie z Yaroslavem Semkiv

Na tym trzydniowym, bogatym w wiedzę, szkoleniu każde ciasto zrobimy od podstaw. Omówimy każdy etap stworzenia ciasta, taki  jak wyrobienie siatki glutenowej, temperatur, fermentacji, efektu końcowego i mrożenia.

Na szkoleniu

Opracujemy podstawowe laminowanie i składanie ciasta pół francuskiego. Omówimy kwestie zakwasu, pszennego , żytniego i słodkiego (Bardziej znany we Włoszech jak Lievito madre) i jak zrobić zakwas od podstaw.

Każdy chętny uczestnik szkolenia, poza wszystkimi wypiekami, dostanie zakwas na którym będziemy pracować aby mógł kontynuować wypieki w domu lub w swoim miejscu pracy.

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 1000, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Program do szkolenia pozycji które zrobimy:

  • Croissant klasyczny
  • Brioche Knots z kremem waniliowym i dżemem malinowym
  • Danish z owocami i kremem waniliowym
  • Cruffin z kremem mango marakują
  • Pain au swiss
  • Supreme z kremem pistacjowym
  • Brioche tropezienne z morelą i ubijanym ganaszem
  • Kouglof z rodzynkami i Quantro
  • Panettone
  • Canelé de bordeaux
  • Chleb wiejski na zakwasie w stylu Tartine piekarni z San Francisko
  • Chleb pszenno żytni
  • Bagietka klasyczna
  • Bagietka z ziarnami
  • Bagietka z dodatkiem kakao, suszonej moreli i orzecha laskowego
  • Focaccia

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący szkelenie:

Szkolenia Cukiernicze Warsaw Academy of Pastry Arts - Wielki Piekarski Kurs

Yaroslav Semkiv – Zainteresował się gastronomią mając 15 lat. Już jako uczeń szkoły gastronomicznej wiedział, że swoją przyszłość chce wiązać z kulinariami. Przeprowadził się do Polski, by móc rozwijać zainteresowania kulinarne. Pracował w najlepszych warszawskich restauracjach . Jarek, przez całą drogę zawodową, konsekwentnie realizował swoje założenia, zdobywał nowe umiejętności uczestnicząc w szkoleniach i odbywając staże. Były szef piekarni KAISER Patisserie..

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl


Data

22 kwi 2024 - 24 kwi 2024

Czas

10:00 - 18:00

Koszt

2900 zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria