Home Szkolenia Cukiernicze Bezowe Torty i Monoporcje – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Bezowe Torty i Monoporcje – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Szkolenie skierowane zarówno dla początkujących jak i zaawansowanych. Podczas tego intensywnego, jednodniowego szkolenia przygotujemy 4 torty oraz 4 bezowe monoporcje.

Beza

Deser został spopularyzowany przez szwajcarskiego cukiernika Gaspariniego, został przez niego ulepszony i wprowadzony do świata cukiernictwa. Francuscy i włoscy szefowie kuchni stworzyli własną wersję, dlatego dziś istnieją trzy różne rodzaje bezy: francuska, włoska i szwajcarska.

Na szkoleniu

Na tym jednodniowym szkoleniu omówisz różne rodzaje tego deseru, jakimi kremami podkreślisz jego smak i czym go dekorować. Przeprowadzimy Cię krok po kroku przez przepis oraz zdradzimy tajemnice jak przygotować, oraz wysuszyć bezę.

Zapewniamy

Jakie jeszcze tajemnice należy znać, aby beza udała się idealnie? Nie ma trudnych pytań, więc przyjdź i pytaj! My zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

Doświadczenie

To nie pierwsze nasze szkolenie podejmujące ten temat. Świadectwo tego znajdziesz w poniższej galerii prezentującej desery wykonane przez naszych uczestników, oraz w wielu opiniach o Warsaw Academy of Pastry Arts na naszej stronie Facebook

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

W programie znajdą się następujące receptury:

  • Yuzu-Mango-Wanilia-Bergamotka
  • Mango-Marakuja-Malina-Mascarpone
  • Pistacja-Poziomka-Wanilia
  • Cytryna-Limonka-Mascarpone-Bergamotka

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący szkelenie:

Igor Zaritskiy – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa! Jest superfinalistą World Chocolate Masters 2022 oraz jednym z pomysłodawców Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wielu programów jakie pojawią się w Akademii. 

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Data

25 kwi 2024

Czas

09:00 - 19:00

Koszt

1000zł

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria