
Ciasto francuskie w 5 odsłonach – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Galette Des Rois – ciasto pieczone we Francji z okazji święta Objawienia Pańskiego (czyli święta Trzech Króli), 6 stycznia.
Tego, zrobionego z ciasta francuskiego i nadziewanego masą migdałową lub owocami, ciasta nauczycie się dzięki Mistrzowi Cukiernictwa Igorowi Zaritskiemu.
Kto nie chciałby zostać królem choć na jedne dzień? A może królem cukiernictwa? Na tym jednodniowym szkoleniu nauczycie się jak przygotować to francuskie ciasto, pachnące masłem i wypełnione masą migdałową lub owocami. Poznajcie dzięki Akademii Cukierniczej Warsaw Academy of Pastry Arts przepis na Gallette des Rois – tradycyjne ciasto na Trzech Króli.
Na szkoleniu
Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
Doświadczenie
To nie pierwsze nasze szkolenie. W naszej ofercie znajdziesz bogactwo różnych tematów, oraz wybór nauczycieli według Twoich preferencji. Świadectwo tego znajdziesz na naszej stronie Facebook








W programie znajdą się następujące receptury:
- Galette des rois z wiśnią kandyzowaną oraz cytrusowym franżypanem
- Galette des rois z orzechem laskowym
- Tarta Poire ( tarta gruszkowa z budyniem)
- Chausson aux pomme ( różki z ciasta francuskiego z jabłkami|)
- Palmier (motylki z ciasta francuskiego )
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Prowadzący szkelenie:

Igor Zaritskyi – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa, superfinalista World Chocolate Masters! Igor Zaritskyi jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii.
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin: