Home Szkolenia Cukiernicze Ciasto francuskie w 5 odsłonach – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Galette Des Rois oraz inne odsłony ciasta francuskiego – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Ciasto francuskie w 5 odsłonach – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Galette Des Rois – ciasto pieczone we Francji z okazji święta Objawienia Pańskiego (czyli święta Trzech Króli), 6 stycznia.
Tego, zrobionego z ciasta francuskiego i nadziewanego masą migdałową lub owocami, ciasta nauczycie się dzięki Mistrzowi Cukiernictwa Igorowi Zaritskiemu.

Kto nie chciałby zostać królem choć na jedne dzień? A może królem cukiernictwa? Na tym jednodniowym szkoleniu nauczycie się jak przygotować to francuskie ciasto, pachnące masłem i wypełnione masą migdałową lub owocami. Poznajcie dzięki Akademii Cukierniczej Warsaw Academy of Pastry Arts przepis na Gallette des Rois – tradycyjne ciasto na Trzech Króli.


W programie znajdą się następujące receptury:

  • Galette des rois z wiśnią kandyzowaną oraz cytrusowym franżypanem
  • Galette des rois z orzechem laskowym
  • Tarta Poire ( tarta gruszkowa z budyniem)
  • Chausson aux pomme ( różki z ciasta francuskiego z jabłkami|)
  • Palmier (motylki z ciasta francuskiego )

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący:

Igor Zaritskyi – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa, superfinalista World Chocolate Masters! Igor Zaritskyi jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii. 

Akademia Cukiernicza Warsaw Academy of Pastry Arts - Igor Zaritskiy

Cukiernictwo jest moją pasją. Ostatnie 10 lat poświęciłem na podnoszenie kwalifikacji i zdobywanie nowych umiejętności cukierniczych, w wyniku czego trzykrotnie stanąłem na podium w kilku znanych światowych konkursach. Moja ciężka praca i pasja zawsze stanowiły ogromne zaangażowanie, dając mi uznawanie i lojalność klientów


Igor Zaritskiy o sobie dla Mistrza Branży

Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425
Weronika Zaritska 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl


Wypełnij Formularz aby wybrać jeden z dostępnych terminów, oraz zarezerwować miejsce:

Data

12 gru 2022

Czas

10:00 - 18:00

Koszt

800zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria