
Czekolada w deserach – Szkolenie Cukiernicze z Michałem Iwaniukiem
Zapraszamy na szkolenie z laureatem światowego konkursu World Chocolate Masters Michałem Iwaniukiem.Pastry Chef w Czekolada Café w Airport Hotel Okęcie oraz współtwórca i współwłaścicil Mazovia Patisserie
Jest wręcz niemożliwym wyobrażenie sobie cukiernictwa bez czekolady. Jest niekwestionowaną królową i składnikiem wizości rodzajów deserów i wypieków. Znajdziemy ją w cieście, biszkopcie, kremie, musie, dekoracji i polewie. Jest wymagająca, ale odwdzięcza się nieziemskim smakiem, dla większości jest poezją w ustach. Dzisiaj cukiernictwo przybiera zupełnie inny wymiar. Mówimy o cukierniach butikowych, w których podaje się wykwintne torty, tarty i małe desery nazywane monoporcjami. Jedno ciasto często skrywa w sobie kilka receptur i elementów, łączących smaki i tekstury składające się na idealnie zbilansowany wygląd i doznania sensoryczne kubków smakowych.
Z pewnością umiejętność przygotowania nowoczesnych tortów i monoporcji wpisuje się w nowoczesne cukiernictwo i ponad przeciętną wiedzę.
Na tym szkolenie powiększysz swoją wiedzę, umiejętności i pewność w zakresie przygotowywania wyrafinowanych i zachwycających, kolorem oraz smakiem, ciast oraz monoporcji. Pod czujnym okiem jednego z najlepszych światowych cukierników nauczysz się sześciu receptur kryjących w sobie po kilka mniejszych przepisów.
Program obejmuje:
- Sposoby pracy z czekoladą
- 2 tarty mała i duża
- 2 torty
- monoporcja
- babka pieczona typy travel cake
- ptyś
- ciastko cookies
Odpieki:
- Pralina formowana
- browni
- financier
- biszkopt
- czekoladowe patechoux
Oprócz tego:
- Mus pate a bombe
- mus krem bawarski
- mus krem namalaka
- czekoladowe genage
- glease czekoladowe
- dekoracje czekoladowe (listki, piórka , liście np. Monster)
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
- Fotorelacja z przebiegu szkolenia oraz zdjęcia pamiątkowe z prowadzącym szkolenie.
Prowadzący: Michał Iwaniuk

Michał Iwaniuk, cukiernik od ponad 20 lat, Szef Kreatywny w Café w Airport Hotel Okęcie. Ambasador marki Cacao Barry. Finalista konkursu World Chocolate Masters 2018 w Paryżu. Jest laureatem I edycji mistrzostw cukierniczych Best Pastry Chef. Zajął pierwsze miejsce w konkursie kreatywnego deseru na talerzu Master Chellenge by Scholler,
Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).
Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij Formularz aby wybrać odpowiadający Ci termin oraz zarezerwować miejsce: