Home Szkolenia Cukiernicze Nowoczesne Cukiernictwo – Czekolada w Nowej Odsłonie – Szkolenie Cukiernicze z Michałem Iwaniukiem
Czekolada w deserach – Szkolenie Cukiernicze z Michałem Iwaniukiem

Nowoczesne Cukiernictwo – Czekolada w Nowej Odsłonie – Szkolenie Cukiernicze z Michałem Iwaniukiem

Zapraszamy na weekendowe, dwudniowe szkolenie cukiernicze z laureatem światowego konkursu World Chocolate Masters Michałem Iwaniukiem.Pastry Chef w Czekolada Café w Airport Hotel Okęcie oraz współtwórca i współwłaścicil Mazovia Patisserie

Jest wręcz niemożliwym wyobrażenie sobie cukiernictwa bez czekolady. Jest niekwestionowaną królową i składnikiem wizości rodzajów deserów i wypieków. Znajdziemy ją w cieście, biszkopcie, kremie, musie, dekoracji i polewie. Jest wymagająca, ale odwdzięcza się nieziemskim smakiem, dla większości jest poezją w ustach. Dzisiaj cukiernictwo przybiera zupełnie inny wymiar. Mówimy o cukierniach butikowych, w których podaje się wykwintne torty, tarty i małe desery nazywane monoporcjami. Jedno ciasto często skrywa w sobie kilka receptur i elementów, łączących smaki i tekstury składające się na idealnie zbilansowany wygląd i doznania sensoryczne kubków smakowych.

Z pewnością umiejętność przygotowania nowoczesnych tortów i monoporcji wpisuje się w nowoczesne cukiernictwo i ponad przeciętną wiedzę.

Na tym szkoleniu powiększysz swoją wiedzę, umiejętności i pewność w zakresie przygotowywania wyrafinowanych i zachwycających, kolorem oraz smakiem, ciast oraz monoporcji. Pod czujnym okiem jednego z najlepszych światowych cukierników nauczysz się wielu receptur kryjących w sobie po kilka mniejszych przepisów.

Program obejmuje:

  • Tarta czekoladowa z karmelem i bananem
  • Tarta migdałowa
  • Tarta ziarno kakaowca
  • Travel cake pistacja
  • Szarlotka pigwa – trawa żubrowa
  • Tort orzech – czekolada
  • Tort owoce leśne – czekolada malchok
  • Ciasteczko z masłem orzechowym

Podczas szkolenia zrobimy:

  • Pralina formowana
  • Browni
  • Financier
  • Biszkopt
  • Czekoladowe patechoux
  • Mus pate a bombe
  • Mus krem bawarski
  • Mus krem namalaka
  • Czekoladowe genage
  • Glease czekoladowe
  • Dekoracje czekoladowe (listki, piórka , liście np. Monster)

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
  • Fotorelacja z przebiegu szkolenia oraz zdjęcia pamiątkowe z prowadzącym szkolenie.

Prowadzący: Michał Iwaniuk

Michał Iwaniuk, cukiernik od ponad 20 lat, Szef Kreatywny w  Café w Airport Hotel Okęcie. Ambasador marki Cacao Barry. Finalista konkursu World Chocolate Masters 2018 w Paryżu. Jest laureatem I edycji mistrzostw cukierniczych Best Pastry Chef. Zajął pierwsze miejsce w konkursie kreatywnego deseru na talerzu Master Chellenge by Scholler,


Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl


Data

14 sty 2023 - 15 sty 2023

Czas

10:00 - 17:00

Koszt

1900zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A