Home Szkolenia Cukiernicze Deser wegański na talerzu – Pistacja & Malina | Szkolenie on-line dla restauratorów z Maciejem Rosińskim
Deser wegański na talerzu - Pistacja & Malina | Szkolenie on-line dla restauratorów z Maciejem Rosińskim

Deser wegański na talerzu – Pistacja & Malina | Szkolenie on-line dla restauratorów z Maciejem Rosińskim

Zapraszamy na autorskie szkolenie online, wielokrotnie nagradzanego Macieja Rosińskiego. 

Ambasador marki Callebaut. Reprezentując Polskę zdobył brązowy medal na Marco Polo Cup w Szanghaju. W roku 2016 był trenerem Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów w zakresie wyrobów cukierniczych i deserów. Zdobywca dwóch czapek Gault&Millau, a także osoba nominowana w kategorii Szef Jutra. Wyróżniony tytułem Szefa Roku 2016 oraz Ambasadora Łódzkiej Gastronomii 2017 w Łódzkich Nagrodach Kulinarnych.  Wielokrotny Juror w konkursach kulinarnych i cukierniczych. Szkoleniowiec w WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS

Szkolenie zawiera propozycję deseru wegańskiego serwowanego na talerzach. Zakres i wykonanie odbiega od standardowych deserów do jakich jesteśmy przyzwyczajeni w restauracjach.

Deser składa się z kilku elementów, każdy wyróżnia inny smak i tekstura. Całość stanowi doskonale zbalansowana kompozycję, pobudzającą kubki smakowe na poziomie odczuć sensorycznych w połączeniu z zapachem i wizualnym odbiorem. 

W przygotowaniu deserów zastosowano składniki profesjonalne, niezbędne do otrzymania odpowiedniej konsystencji i tekstury. Każdy składnik odgrywa istotną rolę w osiągnięciu znakomitego efektu, którym może poszczycić się Chef ekskluzywnej restauracji.

Doskonałą okazje do poznania zaawansowanych technik cukierniczych. Zaprezentujemy film instruktażowy dla deseru wraz z recepturą w PDF która wtajemnicza w alkowy cukiernictwa na najwyższym poziomie. Receptura zawierają wiele niezależnych przepisów, na bazie których można tworzyć podobne receptury lub wykorzystywać jako odrębne elementy w kompozycjach deserowych.

DESER Pistacja Malina

Elementy:

  • Financier pistacjowy
  • Cremeux pistacjowe
  • Compote malinowe
  • Sorbet malinowy
  • Espuma maślanka-malina

Czas trwania: 15 min.

Prowadzący szkelenie:

Maciej Rosiński – Wielokrotnie nagradzany, doskonały kucharz i cukiernik

Ambasador marki Callebaut. Reprezentując Polskę zdobył brązowy medal na Marco Polo Cup w Szanghaju. W roku 2016 był trenerem Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów w zakresie wyrobów cukierniczych i deserów. Zdobywca dwóch czapek Gault&Millau, a także osoba nominowana w kategorii Szef Jutra. Wyróżniony tytułem Szefa Roku 2016 oraz Ambasadora Łódzkiej Gastronomii 2017 w Łódzkich Nagrodach Kulinarnych.  Wielokrotny Juror w konkursach kulinarnych i cukierniczych. Szkoleniowiec w WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS

Szczegóły szkolenia

Szkolenie jest nagraniem w Warsaw Akademy of Pastry Arts. Po potwierdzeniu dokonania płatności Uczestnik szkolenia otrzyma:

  • Maila z podziękowanie za zakup szkolenia z dalszymi instrukcjami
  • Link do filmu na platformie VIMEO

(Mail nie jest wysyłany automatycznie, w dni robocze staramy się odpowiedzieć w 24h)

WARUNKIEM POPRAWNEJ REJESTRACJI JEST PODANIE NUMERU ZAMÓWIENIA  

JAKI OTRZYMUJĄ PAŃSTWO W MAILU POTWIERDZAJĄCYM ZAKUP SZKOLENIA ze sklepu Cukieteria.pl 

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

ZAKUP PRZEZ STRONĘ CUKIETERIA.PL: Joanna Olszewska tel. 601 27 36 37


Data

01 cze 2023

Czas

10:00 - 13:30

Koszt

59zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria