Home Szkolenia Cukiernicze Cukiernictwo Restauracyjne – 5 Deserów na Talerzu z Maciejem Rosińskim
Szkolenia Cukiernicze Warsaw Academy of Pastry Arts - Deser Talerzowy z Maciejem Rosińskim

Cukiernictwo Restauracyjne – 5 Deserów na Talerzu z Maciejem Rosińskim

Wznieś się na wyżyny współczesnego cukiernictwa. Jeśli chcesz poznać sztukę przez duże „SZ” tworzenia i komponowania deserów w oparciu o nowoczesne dodatki funkcjonalne w technologii spożywczej, jakie oferuję hiszpańska  firma Sosa to jest to właśnie szkolenie do Ciebie. Jak mieszać struktury i smaki, łączyć je w niepowtarzalne aranżacje, oraz poznać tajniki sprawnej i uporządkowanej kuchni.

5 receptur z zastosowaniem nowoczesnych technik i komponowania składników, w perfekcyjnym zbalansowaniu smaków, zmiennością tekstur i wyglądem przykuwającym oko – kunszt cukierniczy na talerzu, którego nie może zabraknąć w wyróżniających się jakością miejscach.

Poprowadzi Ambasador marki Callebaut – Maciej Rosiński – Doświadczony, doświadczony szef kuchni, doskonały cukiernik, jeden z reprezentantów polskich cukierników w Luksemburgu w konkursie World Chocolate Masters.

Deser talerzowy Sempre

  • Burak-Pistacja-Malina
  • Beza-Czerwone owoce
  • Orzech-Kawa-Imbir
  • Mascarpone-Karmel-Marakuja
  • Pietruszka-Wanilia-Rokitnik

Program obejmuje:

  • Metody dekorowania
  • Praca z teksturami
  • Łączenie smaków
  • Techniki przygotowywania
  • Metody przechowywania

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący:

Maciej Rosiński – Wielokrotnie nagradzany, doskonały kucharz i cukiernik

Maciej Rosiński

Ambasador marki Callebaut. Reprezentując Polskę zdobył brązowy medal na Marco Polo Cup w Szanghaju. W roku 2016 był trenerem Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów w zakresie wyrobów cukierniczych i deserów. Zdobywca dwóch czapek Gault&Millau, a także osoba nominowana w kategorii Szef Jutra. Wyróżniony tytułem Szefa Roku 2016 oraz Ambasadora Łódzkiej Gastronomii 2017 w Łódzkich Nagrodach Kulinarnych.  Wielokrotny Juror w konkursach kulinarnych i cukierniczych. Szkoleniowiec w WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS



Akademia przestrzega wszelkich zasad bezpieczeństwa, mianowicie:
• Odległość między uczestnikami szkolenia ( 1 osoba na 2.5 m2)
• Odpowiednia liczba dozowników z płynem do dezynfekcji rąk
• Regularne czyszczenie/ dezynfekcje stołów oraz sprzętu
• Wietrzenie sali co godzinę
• Na terenie Akademii mogą przebywać osoby zdrowe, bez objawów chorobowych sugerujących Covid-19, nie objęte izolacją lub kwarantanną

Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Ania Cienkowska tel. 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl


Wypełnij Formularz aby wybrać odpowiadający Ci termin oraz zarezerwować miejsce:

Data

10 mar 2022 - 11 mar 2022

Czas

09:00 - 19:00

Koszt

1600zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria