Home Szkolenia Cukiernicze Eklery, Ptysie i Paris Brest – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Eklery, Ptysie i Paris Brest – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Eklery, Ptysie i Paris Brest – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Po tym jednodniowym szkoleniu dla każdego, zaskoczysz znajomych i klientów smakiem i pięknym wyglądem tych klasycznych, francuskich wyrobów.

Ekler czy Ptyś? A może Paris Brest?

Eklery, Ptysie i Paris Brest to francuskie wypieki cukiernicze, które charakteryzują się delikatnym ciastem i kremowym nadzieniem. różnią się przede wszystkim kształtem i sposobem dekoracji, chociaż wszystkie z nich składają się z delikatnego i puszystego ciasta oraz kremowego nadzienia. Ekler ma kształt długiej pałeczki, ptysie to małe okrągłe kulki, a Paris Brest to pierścień w kształcie koła.

Na szkoleniu

Jeśli chcesz poznać tajniki wypieku eklerów i nauczyć się tworzenia ich w różnych wariantach smakowych, zapraszamy przyjdź i zdobądź wiedzę. My zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

Doświadczenie

To nie pierwsze nasze szkolenie podejmujące ten temat. Świadectwo tego znajdziesz w poniższej galerii prezentującej desery wykonane przez naszych uczestników, oraz w wielu opiniach o Warsaw Academy of Pastry Arts na naszej stronie Facebook

Szczegóły szkolenia:

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

W programie znajdują się następujące receptury: 

  • Ekler Chałwa-Czarna Porzeczka
  • Ekler Pistacja
  • Ekler Tiramisu
  • Paris-Brest
  • Ptysie Czekoladowe
  • Ptysie Mango-Marakuja
  • Sant Honore

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Broszura z recepturami
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący szkelenie:

Igor Zaritskiy – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa! Igor Zaritskiy jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii. 

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin:

Data

26 sty 2023

Czas

09:00 - 19:00

Koszt

900zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria