Home Szkolenia Cukiernicze Ciasto Parzone – Eklery, Ptysie, Paris Brest – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Eklery, Ptysie i Paris Brest – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Ciasto Parzone – Eklery, Ptysie, Paris Brest – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Po tym jednodniowym szkoleniu dla każdego, zaskoczysz swoich gości oraz klientów smakiem prawidłowego francuskiego eklera i poznasz jakie wyroby można przygotować z tego rodzaju ciasta.

Eklery, Ptysie i Paris Brest to francuskie wypieki cukiernicze, które powstają z ciasta parzonego, zostają nadziane różnymi kremami:

  • Kremy na bazie budyniu: diplomat, muślinowy
  • Krem owocowy: crémeux, curd
  • Kremy maślane
  • Ubite Ganache różnego rodzaju

Poznamy metody poprawnego przygotowania ciasta, techniki szprycowania, jak zabezpieczyć wypiek przed pękaniem podczas wypiekania. Zaprezentujemy nadawanie kształtu wyrobom przy pomocy ciasta kruchego oraz dekorowanie. Dowiemy się o metodach przechowywania półproduktów oraz gotowych wyrobów.

Na szkoleniu

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej. Szkolenie praktyczne w grupach maks. 12 osób.

Doświadczenie

To nie pierwsze nasze szkolenie podejmujące ten temat. Świadectwo tego znajdziesz w poniższej galerii prezentującej desery wykonane przez naszych uczestników, oraz w wielu opiniach o Warsaw Academy of Pastry Arts na naszej stronie Facebook

Szczegóły szkolenia:

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

W programie znajdują się następujące receptury: 

  • Ekler Chałwa-Czarna Porzeczka
  • Ekler Pistacja
  • Ekler Tiramisu
  • Paris-Brest
  • Ptyś Czekoladowy z kandyzowaną wiśnią
  • Ptyś Mango-Marakuja
  • Ciastko Saint Honore

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący szkelenie:

Superfinalista World Chocolate Masters 2022 oraz szef Akademii Warsaw Academy of Pastry Arts by Sempre, gdzie oferuje wiedzę zarówno początkującym jak i zaawansowanym cukiernikom. Odważnie okrywa cały czas nowe smaki i nie boi się podpisywać pod nimi swoim nazwiskiem, razem z Cacao Barry stworzył swoją autorską czekoladę „Bio Botanica 75.3%”

Na szkoleniach wspiera swoją wiedzę techniczną, ogromnym doświadczeniem i nieprzeciętnym zmysłem artystycznym. 

  • W 2010 roku stanął na podium w prestiżowym konkursie Mondial des Arts Sucres, w Paryżu, na którym zrobił 3 rzeźby z cukru, pastilażu oraz czekolady.
  • W 2013 roku zajmuje 2 miejsce w konkursie  World Chocolate Masters preselection Stambul 2013. Temat konkursu: „Architektura smaku
  • W 2015 roku zajmuje 1 miejsce i zostaje Mistrzem Ukrainy  w konkursie Best Ukraine Pastry Shef Lwow 2015. Temat konkursu: „Jesienna  inspiracja, torty, praliny”
  • 2021 staje się finalistą World Chocolate Masters 2022 jako reprezentant Polski

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin:

Data

26 sty 2023

Czas

09:00 - 19:00

Koszt

900zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria