
Eklery, Ptysie i Paris Brest – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Po tym jednodniowym szkoleniu dla każdego, zaskoczysz znajomych i klientów smakiem i pięknym wyglądem tych klasycznych, francuskich wyrobów.
Ekler czy Ptyś? A może Paris Brest?
Eklery, Ptysie i Paris Brest to francuskie wypieki cukiernicze, które charakteryzują się delikatnym ciastem i kremowym nadzieniem. różnią się przede wszystkim kształtem i sposobem dekoracji, chociaż wszystkie z nich składają się z delikatnego i puszystego ciasta oraz kremowego nadzienia. Ekler ma kształt długiej pałeczki, ptysie to małe okrągłe kulki, a Paris Brest to pierścień w kształcie koła.
Na szkoleniu
Jeśli chcesz poznać tajniki wypieku eklerów i nauczyć się tworzenia ich w różnych wariantach smakowych, zapraszamy przyjdź i zdobądź wiedzę. My zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
Doświadczenie
To nie pierwsze nasze szkolenie podejmujące ten temat. Świadectwo tego znajdziesz w poniższej galerii prezentującej desery wykonane przez naszych uczestników, oraz w wielu opiniach o Warsaw Academy of Pastry Arts na naszej stronie Facebook








Szczegóły szkolenia:
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
W programie znajdują się następujące receptury:
- Ekler Chałwa-Czarna Porzeczka
- Ekler Pistacja
- Ekler Tiramisu
- Paris-Brest
- Ptysie Czekoladowe
- Ptysie Mango-Marakuja
- Sant Honore
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Broszura z recepturami
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Prowadzący szkelenie:

Igor Zaritskiy – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa! Igor Zaritskiy jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii.
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin: