Home Szkolenia Cukiernicze Ciasto Parzone – Eklery, Ptysie, Paris Brest – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Eklery, Ptysie i Paris Brest – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Ciasto Parzone – Eklery, Ptysie, Paris Brest – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Po tym jednodniowym szkoleniu dla każdego, zaskoczysz swoich gości oraz klientów smakiem prawidłowego francuskiego eklera i poznasz jakie wyroby można przygotować z tego rodzaju ciasta.

Eklery, Ptysie i Paris Brest to francuskie wypieki cukiernicze, które powstają z ciasta parzonego, zostają nadziane różnymi kremami:

  • Kremy na bazie budyniu: diplomat, muślinowy
  • Krem owocowy: crémeux, curd
  • Kremy maślane
  • Ubite Ganache różnego rodzaju

Poznamy metody poprawnego przygotowania ciasta, techniki szprycowania, jak zabezpieczyć wypiek przed pękaniem podczas wypiekania. Zaprezentujemy nadawanie kształtu wyrobom przy pomocy ciasta kruchego oraz dekorowanie. Dowiemy się o metodach przechowywania półproduktów oraz gotowych wyrobów.

Na szkoleniu

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej. Szkolenie praktyczne w grupach maks. 12 osób.

Doświadczenie

To nie pierwsze nasze szkolenie podejmujące ten temat. Świadectwo tego znajdziesz w poniższej galerii prezentującej desery wykonane przez naszych uczestników, oraz w wielu opiniach o Warsaw Academy of Pastry Arts na naszej stronie Facebook

Szczegóły szkolenia:

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

W programie znajdują się następujące receptury: 

  • Ekler Chałwa-Czarna Porzeczka
  • Ekler Pistacja
  • Ekler Tiramisu
  • Paris-Brest
  • Ptyś Czekoladowy z kandyzowaną wiśnią
  • Ptyś Mango-Marakuja
  • Ciastko Saint Honore

Podczas szkolenia zapewniamy:

Prowadzący szkelenie:

Igor Zaritskiy – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa! Igor Zaritskiy jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii. 

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin:

Data

09 maj 2024

Czas

09:00 - 19:00

Koszt

900zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria