Ciasto Parzone – Eklery, Ptysie, Paris Brest – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Po tym jednodniowym szkoleniu dla każdego, zaskoczysz swoich gości oraz klientów smakiem prawidłowego francuskiego eklera i poznasz jakie wyroby można przygotować z tego rodzaju ciasta.
Eklery, Ptysie i Paris Brest to francuskie wypieki cukiernicze, które powstają z ciasta parzonego, zostają nadziane różnymi kremami:
- Kremy na bazie budyniu: diplomat, muślinowy
- Krem owocowy: crémeux, curd
- Kremy maślane
- Ubite Ganache różnego rodzaju
Poznamy metody poprawnego przygotowania ciasta, techniki szprycowania, jak zabezpieczyć wypiek przed pękaniem podczas wypiekania. Zaprezentujemy nadawanie kształtu wyrobom przy pomocy ciasta kruchego oraz dekorowanie. Dowiemy się o metodach przechowywania półproduktów oraz gotowych wyrobów.
Na szkoleniu
Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej. Szkolenie praktyczne w grupach maks. 12 osób.
Doświadczenie
To nie pierwsze nasze szkolenie podejmujące ten temat. Świadectwo tego znajdziesz w poniższej galerii prezentującej desery wykonane przez naszych uczestników, oraz w wielu opiniach o Warsaw Academy of Pastry Arts na naszej stronie Facebook
Szczegóły szkolenia:
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
W programie znajdują się następujące receptury:
- Ekler Chałwa-Czarna Porzeczka
- Ekler Pistacja
- Ekler Tiramisu
- Paris-Brest
- Ptyś Czekoladowy z kandyzowaną wiśnią
- Ptyś Mango-Marakuja
- Ciastko Saint Honore
Podczas szkolenia zapewniamy:
Prowadzący szkelenie:
Igor Zaritskiy – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa! Igor Zaritskiy jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii.
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin: