.mec-single-event-date { display: none; }
Home Szkolenia Cukiernicze Tort w stylu Fault Line Cake – Szkolenie Cukiernicze z Ewą Drzewicką-Łyżwą
Tort w stylu Fault Line Cake w tonacji świątecznej – Szkolenie Cukiernicze z Ewą Drzewicką

Tort w stylu Fault Line Cake – Szkolenie Cukiernicze z Ewą Drzewicką-Łyżwą

Zapraszamy na szkolenie cukiernicze z techniki dekorowaniu toru w stylu Fault Line Cake, które poprowadzi Ewa Drzewicka-Łyżwa – Mistrzyni Cukiernictwa. Jeśli nie wiesz lub jeszcze nie spotkałaś się z tego rodzaju stylem dekorowania, to poznasz go w najlepszym, możliwym wykonaniu.

Fault Line Cake to sposób dekoracji tortu, który wygląda, tak jakby jego środkowa część została “wyrwana”, aby pokazać jego wnętrze. Co ciekawe, bardzo często widok tego wnętrza nie odzwierciedla prawdziwej zawartości, a zatem dekoracja jest wizualnym złudzeniem, a sam tort kryje w sobie niespodziankę.

Podczas szkolenia skupimy się na najistotniejszych kwestiach techniki i wiedzy z zakresu dekoracji tortu.

W programie:

  • Omówienie biszkoptów (dla Uczestników szkolenia, będą już gotowe) – zostanie wypieczony jeden przykładowy
  • Omówienie składania tortu angielskiego oraz przełożenie go kremem śmietanowym
  • Przygotowanie „tynku” , omówienie rodzajów kremów do pokrywania tortów
  • Barwienie kremu maślanego
  • Pokrywanie tortu kremem, technika uzyskania kantów, technika fault line
  • Wykonanie ozdób z masy cukrowej, omówienie rodzajów mas, ich barwienie oraz umieszczanie dekoracji w torcie
  • Wykonanie ozdób z czekolady

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący:

Ewa Drzewicka-Łyżwa – Dyplomowana cukierniczka z tytułem mistrzowskim, Instruktorka zawodu. Dwukrotnie zdobyła złoty medal, w tym medalistka Mistrzostw Świata. Sześciokrotna uczestniczka mistrzostw tortów na targach Expo Sweet w Warszawie, gdzie w 2018 zdobyła wicemistrzostwo  Europy, a w 2019 Polski. Z pasji i zamiłowania jest sugarcrafterką, miłośniczka konkursów cukierniczo-dekoratorskich. Swoją wiedzą i umiejętnościami dzieli się w niezwykle magiczny sposób, zarażając swoją miłością do piękna i dekoratorstwa w cukiernictwie.


Akademia przestrzega wszelkich zasad bezpieczeństwa, mianowicie:
• Odległość między uczestnikami szkolenia ( 1 osoba na 2.5 m2)
• Odpowiednia liczba dozowników z płynem do dezynfekcji rąk
• Regularne czyszczenie/ dezynfekcje stołów oraz sprzętu
• Wietrzenie sali co godzinę
• Na terenie Akademii mogą przebywać osoby zdrowe, bez objawów chorobowych sugerujących Covid-19, nie objęte izolacją lub kwarantanną

Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425
Weronika Zaritska 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl


Wypełnij Formularz aby wybrać jeden z dostępnych terminów, oraz zarezerwować miejsce:

Data

03 mar 2023

Czas

09:00 - 19:00

Koszt

900 zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria