
Francuskie Makaroniki – klasyczne, wegańskie, wytrawne – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Zapraszamy na nie tylko nowe, lecz także nietypowe, jednodniowe, szkolenie cukiernicze. Uzyskasz najlepsze wskazówki dotyczące robienia makaroników francuskich, rozwiążesz typowe problemy podczas ich pieczenia, poznasz przepisy, jak przyrządzić je w klasycznym wydaniu, wegańskim, czy oryginalnym-wytrawnym wydaniu.
Makaroniki Francuskie
Dowiesz się wszystkiego o Makaronikach – tradycyjnych, francuskich ciasteczkach. Z pozoru bardzo łatwe do przygotowania. Kto już je piekł, wie że wymagają nie lada umiejętności i wiedzy, by idealnie wyrosły, nabrały odpowiedniej chrupkości i kształtu. Głównymi składnikami makaroników są mączka migdałowa i białko. Wykonywane na bazie bezy francuskiej oraz bezy włoskiej. Na szkoleniu dowiesz się również jak perfekcyjnie komponować różne rodzaje kremów, ganache w połączeniu z owocowymi konfiturami.
Makaroniki Wytrawne
Połączenie słodkich migdałowych makaroników i ziemistego, grzybowego ganache to zaskakujący smak, który szybko staje się nowoczesnym klasykiem. Zainspirowany jesiennymi smakami suszonych owoców, Igor Zaritskiy przedstawi własne pomysły na francuskie makaroniki wytrawne. Wykorzystamy polskie zioła i owoce, a także sięgniemy po ostre w smaku sery, ryby i zielone warzywa, aby nadać ganache ziemiste nuty lub podbić smak łososia soczystym ogórkiem . Smaki powinny być subtelne, ale na tyle obecne, by zrobić wrażenie.
Na szkoleniu
Wszystkie te składniki są zagwarantowane podczas szkolenia, jak również duża przestrzeń aby każdy poczuł się wygodnie, najnowszy sprzęt, pyszna i świeża kawa oraz lunch aby nasi uczestnicy mogli skupić się na pochłanianiu wiedzy przez cały czas trwania szkolenia.
Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
Doświadczenie
To nie pierwsze nasze szkolenie. W naszej ofercie znajdziesz bogactwo różnych tematów, oraz wybór nauczycieli według Twoich preferencji. Świadectwo tego znajdziesz na naszej stronie Facebook












Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
W programie znajdą się następujące receptury:
- Pistacja- Wiśnia
- Kokos- Marakuja
- Gruszka- Ser Dor Blue
- Mango- Yuzu
- Ciemna Czekolada – Malina
- Wanilia-Truskawka
- Wegańskie Malinowe
- Wytrawne Wędzony boczek- śliwka suszona
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Prowadzący szkelenie:

Igor Zaritskiy – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa! Igor Zaritskiy jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii.
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin: