Monoporcje – Szkolenie Cukiernicze z Maciejem Wiśniewskim
Zapraszamy na weekendowe szkolenie z współautorem książek cukierniczych „Kreacje” oraz „Kreacje Świąteczne”. Monoporcje – to dwudniowe szkolenie cukiernicze na którym poznacie tajemnice tych małych deserów. Tajniki tworzenia stylowych, pięknie dekorowanych mini porcji, oblewanych lustrzanym glazem lub zamszem.. Spod Waszej ręki wyjdą innowacyjne, smaczne i piękne desery na poziomie mistrzowskim, dzięki poradom Macieja Wiśniewskiego.
Współtwórca i współwłaściciel autorskiej cukierni Mazovia Patisserie podzieli się umiejętnościami w przygotowaniu nowoczesnych deserów i monoporcji wpisujących się w nowoczesne cukiernictwo, zachwycających, kolorem oraz smakiem.
Na szkoleniu
Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 1000, szkolenie zakończy się około godziny 1700, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Program obejmuje:
- Wiśnia-Pistacja
- Pate choux malina-rabarbar-pistacja
- Kokos-mango-marakuja
- Pistacja kawa-morela
- Orzecha-banan
- Biała czekolada-truskawwka
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
- Fotorelacja z przebiegu szkolenia oraz zdjęcia pamiątkowe z prowadzącym szkolenie.
Prowadzący szkelenie:
Maciej Wiśniewski, z cukiernictwem związany już od najmłodszych lat. Podstawy technologii zdobywał jako nastolatek, kiedy to pod okiem specjalistów rozpoczął pracę, w jednej z największych w Polsce, rodzinnej firmie „Catering Bracia Wiśniewscy”. Jego duże zaangażowanie i ogromny talent sprawiły, że szybko został objęty poszerzonym programem szkoleń specjalistycznych, mając możliwość rozwijać swój warsztat pod okiem najlepszych fachowców branży m.in. w Europejskiej Szkole Mistrzów im. Wojciecha Kandulskiego oraz w Akademii Czekolady Callebaut.
Współautor książek cukierniczych „Kreacje” oraz „Kreacje Świąteczne”. Współtwórca i współwłaściciel autorskiej cukierni Mazovia Patisserie mieszczącej się w hotelu Hilton w Warszawie
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl