Home Szkolenia Cukiernicze Nowoczesne Viennoiserie: Nowa Era Doskonałości Cukierniczej z Antonio Bachour

Nowoczesne Viennoiserie: Nowa Era Doskonałości Cukierniczej z Antonio Bachour

Najlepszy Cukiernik Świata 2018-2019-2022 & Innowator Cukiernictwa 2024 ANTONIO BACHOUR zaprasza na ekskluzywny Masterclass:


Nowoczesne Viennoiserie: Nowa Era Doskonałości CukierniczejSzkolenie skierowane jest wyłącznie do profesjonalistów – przedsiębiorców prowadzących działalność gospodarczą w branży cukierniczej i piekarskiej.

Dzięki współpracy z Le Sinfonie, prestiżową marką Agugiaro & Figna dedykowaną haute pâtisserie, uczestnicy będą mieli okazję poznać innowacyjne techniki tworzenia kultowych i odnoszących sukcesy croissantów z autorskiej kolekcji wypieków Antonio Bachoura.

Viennoiserie to kategoria wypieków cukierniczych, które łączą cechy pieczywa i słodkich wypieków. Charakteryzują się one lekką, warstwową strukturą, uzyskaną dzięki procesowi laminowania ciasta, oraz często wzbogaconym smakiem poprzez dodatek masła, mleka, jaj, cukru czy drożdży.

Do najbardziej znanych wypieków viennoiserie należą croissanty, pain au chocolat, brioche, chausson aux pommes (francuskie ciastka z jabłkami) oraz pains aux raisins (drożdżówki z rodzynkami i kremem).


Rejestracja możliwa wyłącznie dla firm po podaniu numeru NIP. Udział w szkoleniu i potwierdzenie rejestracji na szkolenie jest możliwe wyłącznie po zakupie Vouchera o wartości 500 zł na podstawie przesłanej Pro-Formy oraz potwierdzenia przyjęcia formularza zgłoszenia na szkolenie.

Voucher umożliwia zakup mąk z oferty Le Sinfonie, a jego wartość zostanie w pełni odliczona przy zakupie dowolnych mąk z tej linii. Voucher ważny jest do 19.04.2025. W przypadku nie zrealizowania zakupu w wyznaczonym terminie, kwota Vouchera nie podlega zwrotowi ani wymianie na gotówkę.

Szkolenie organizowane jest w ramach współpracy firmy Aguariago z Sempre Group Sp. z o..o. wyłącznym przedstawicielem marki w Polsce. Podziękowania dla Pavoni Italie za wspópracę.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 1000. Prosimy o odpowiednie wcześniejsze przybycie ze względu na rejestrację Uczestników przy wejściu. Szkolenie zakończy się około godziny 1700.

Prowadzący szkelenie:

Antonio Bachour – Jego sukces ma wymiar globalny. Ciężka praca, systematyczność i niezachwiane skupienie to kluczowe elementy, które zapewniły mu zwycięstwa w światowych konkursach oraz uznanie w najbardziej prestiżowych przewodnikach gastronomicznych. Tytuły Najlepszego Cukiernika Świata w latach 2018, 2019, 2022 oraz Innowatora Cukiernictwa 2024 potwierdzają jego mistrzostwo.


Uznawany za czołową postać haute pâtisserie, Antonio Bachour otworzył wiele odnoszących sukcesy lokali w Stanach Zjednoczonych, Meksyku i Brazylii. Nieustannie angażuje się w doradztwo i szkolenia na całym świecie, inspirując zarówno profesjonalistów, jak i pasjonatów cukiernictwa.


Po latach pracy z mąkami cukierniczymi Agugiaro & Figna podczas swoich międzynarodowych
warsztatów, Antonio Bachour wybrał Le Sinfonie jako swoją ulubioną markę. Od stycznia 2025 roku pełni
funkcję Globalnego Ambasadora Marki, wspierając jej strategię rozwoju na rynkach międzynarodowych.

We invite you to an exclusive Masterclass, Modern Viennoiserie: A New Era of Pastry Excellence, in collaboration with Le Sinfonie, the prestigious Agugiaro & Figna brand dedicated to haute pâtisserie. Participants will explore innovative techniques for creating iconic croissants from Antonio Bachour’s signature collection. Registration is available only for businesses with a VAT number and voucher purchase.

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Przepraszamy, wszystkie miejsca zostały zarezerwowane. Dziękujemy za zaufanie.

Data

19 mar 2025

Czas

10:00 - 17:00

Koszt

Bezpłatne po zakupie Vouchera

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria