Home Szkolenia Cukiernicze Słodkie oraz wytrawne pieczywo wiedeńskie – Szkolenie Cukiernicze z Wiesławem Kucią
Szkolenia Cukiernicze Warsaw Academy of Pastry Arts - Pieczywo wiedeńskie z Wiesławem Kucią

Słodkie oraz wytrawne pieczywo wiedeńskie – Szkolenie Cukiernicze z Wiesławem Kucią

Zapraszamy na dwudniowe szkolenie Słodkie oraz wytrawne pieczywo wiedeńskie autorstwa Wiesława Kuci

Pieczywo i wypieki wiedeńskie z pewnością zaliczają się do najbardziej docenianych na świecie. Wiedeńczycy słynną z dobrego gustu i smaku. Warto zatem poznać sztukę i tajemnice tych wyrobów.

Podczas szkolenia wykonane zostaną:

  • Happy Sweet Corn – Drobne Pieczywo z Nadzieniem z Niebieskiego Maku
  • Pistache Brioche – Wypiek z Ciasta Półfracuskiego z Nadzieniem Pistacjowym
  • Cinamone Laminated Brioche – Wypiek z Ciasta Półfrancuskiego o Smaku Cynamonowym
  • Dough Peach – Kwiat Brzoskwini, Drożdżowy Wypiek z Kremem Brzoswiniowym
  • Cottage Salt Visioneire – Półracuski Wypiek z Dodatkiem Serka Śmietankowego oraz Ziół Prowansalskich
  • Baguette With Olives – Bagietka Na Zaczynie Polish Oraz Levain z Dodatkiem Oliwek
  • Blueberry Dough – Jagodowe Ciastko na Spodzie Kruchym
  • Twice Baked Croissant – Croissant Podwójnie Pieczony z Nadzieniem Migdałowo-Cytrynowym


Harmonogram szkolenia:

  • Wstęp Oraz Charakterystyka Surowców
  • Omówienie Procesów Technologicznych Podczas Produkcji Piekarniczo Cukierniczej
  • Wytwarzanie Ciast Oraz Półproduktów Na Pieczywo Słodkie Oraz Wytrawne
  • Przygotowanie Kęsów Do Rozrostu.
  • Charakterystyka Rozrostu Kęsów Ciast
  • Przygotowanie Do Wypieku
  • Wypiek Oraz Dekoracja Wypieczonych Produktów
  • Przygotowanie Wystawy
  • Omówienie Wszystkich Procesów Technologicznych Przygotowanych Produktów


Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący: Wiesław Kucia – Mistrz piekarnictwa, pasjonat, cukiernik.

Jest piekarzem od ponad 15 lat, a od 12 technologiem żywności. Dominującą pasją jest piekarstwo artystyczne. Od wczesnych lat szkoły zawodowej uczestniczył i brał udział w licznych konkursach krajowych i międzynarodowych, odnoszą liczne sukcesy. Swoją wiedzę, umiejętności i doświadczenie w produkcji piekarskiej, zdobywał wiele lat, tworząc artystyczne eksponaty i osiągając mistrzostwo w zdobieniu chlebów okolicznościowych. Od kilku lat aktywnie działa w branży cukierniczej. Łączenie cukiernictwa i piekarnictwa daje szerokie spektrum wiedzy, pozwalając realizować wiele szkoleń i projektów podnoszących kwalifikacje i umiejętności innym osobom. W rodzinnym mieście Lublin jest twórcą profesjonalnego studio szkoleniowe, gdzie realizuję swoje pomysły i pasję.


Akademia przestrzega wszelkich zasad bezpieczeństwa, mianowicie:
• Odległość między uczestnikami szkolenia ( 1 osoba na 2.5 m2)
• Odpowiednia liczba dozowników z płynem do dezynfekcji rąk
• Regularne czyszczenie/ dezynfekcje stołów oraz sprzętu
• Wietrzenie sali co godzinę
• Na terenie Akademii mogą przebywać osoby zdrowe, bez objawów chorobowych sugerujących Covid-19, nie objęte izolacją lub kwarantanną

Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Ania Cienkowska tel. 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl


Wypełnij Formularz aby wybrać odpowiadający Ci termin oraz zarezerwować miejsce:

Data

22 mar 2022 - 23 mar 2022

Czas

10:00 - 18:00

Koszt

1400 zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria