Home Szkolenia Cukiernicze Konfekcja czekoladowa – praliny, batony, tabliczki czekolady z Michałem Iwaniukiem
Szkolenia Cukiernicze Warsaw Academy of Pastry Arts - praliny z Michałem Iwaniukiem

Konfekcja czekoladowa – praliny, batony, tabliczki czekolady z Michałem Iwaniukiem

Zapraszamy na szkolenie z laureatem światowego konkursu World Chocolate Masters Michałem Iwaniukiem. Szef Kreatywny w Czekolada Café w Airport Hotel Okęcie, współwłaściciel autorskiej cukierni Mazovia Patisserie. Osobowość świata cukierniczego w Polsce i na świecie!

Jeśli chcesz poznać prace z czekoladą na mistrzowskim poziomie, techniki pracy w uzyskaniu lustrzanego połysku na powierzchni korpusów, komponowania składników w ganache, warstwowego nanoszenia barwników to jest o szkolenie właśnie dla Ciebie!

Program obejmuje:

  • Sposoby pracy z czekoladą
  • Metody temperowania czekolady
  • Techniki pracy z masłem kakaowym
  • Ganache – metody przygotowania na ciepło i zimno
  • Rodzaje i zastosowanie barwników
  • Wylewanie tabliczek, batonów i pralin czekoladowych

Konfekcja czekoladowa:

  • Pralina formowana
  • Batony
  • Tabliczki Czekoladowe
  • Trufle

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
  • Fotorelacja z przebiegu szkolenia oraz zdjęcia pamiątkowe z prowadzącym szkolenie.

Prowadzący: Michał Iwaniuk

Michał Iwaniuk, cukiernik od ponad 20 lat, Szef Kreatywny w  Café w Airport Hotel Okęcie. Ambasador marki Cacao Barry. Finalista konkursu World Chocolate Masters 2018 w Paryżu. Jest laureatem I edycji mistrzostw cukierniczych Best Pastry Chef. Zajął pierwsze miejsce w konkursie kreatywnego deseru na talerzu Master Chellenge by Scholler,


Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl


Wypełnij Formularz aby wybrać odpowiadający Ci termin oraz zarezerwować miejsce:

Data

23 maja 2022 - 24 maja 2022

Czas

10:00 - 17:00

Koszt

1600zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria