
Czekolada bez tajemnic – praliny, batony, tabliczki czekolady z Michałem Iwaniukiem
Zapraszamy na weekendowe, dwudniowe szkolenie cukiernicze z laureatem światowego konkursu World Chocolate Masters Michałem Iwaniukiem. Szef Kreatywny w Czekolada Café w Airport Hotel Okęcie, współwłaściciel autorskiej cukierni Mazovia Patisserie. Osobowość świata cukierniczego w Polsce i na świecie!
Jeśli chcesz poznać prace z czekoladą na mistrzowskim poziomie, techniki pracy w uzyskaniu lustrzanego połysku na powierzchni korpusów, komponowania składników w ganache, warstwowego nanoszenia barwników to jest o szkolenie właśnie dla Ciebie!
Na szkoleniu
Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
Doświadczenie
To nie pierwsze nasze szkolenie podejmujące ten temat. Świadectwo tego znajdziesz w poniższej galerii prezentującej desery wykonane przez naszych uczestników, oraz w wielu opiniach o Warsaw Academy of Pastry Arts na naszej stronie Facebook












Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Przygotujemy:
PRALINY, CZEKOLADY, TRUFLE:
- wasabi
- calvados
- tequila
- truskawka/malina/cytryna
- pistacja z solą
- baileys z orzechem laskowym
- kokos
- yogurt malina/truskawka/cytryna
- crème brulee/bergamotka
- pate de fruit gruszka/yuzu
- pate de fruit malina/truskawka
BATONY:
- orzechowy (mix orzechów i owoców)
- balsamico/mango
- mix czekolad z pistacją
Program obejmuje:
- Sposoby pracy z czekoladą
- Metody temperowania czekolady
- Techniki pracy z masłem kakaowym
- Ganache – metody przygotowania na ciepło i zimno
- Rodzaje i zastosowanie barwników
- Wylewanie tabliczek, batonów i pralin czekoladowych
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
- Fotorelacja z przebiegu szkolenia oraz zdjęcia pamiątkowe z prowadzącym szkolenie.
Prowadzący szkelenie:

Michał Iwaniuk, cukiernik od ponad 20 lat, Szef Kreatywny w Café w Airport Hotel Okęcie. Ambasador marki Cacao Barry. Finalista konkursu World Chocolate Masters 2018 w Paryżu. Jest laureatem I edycji mistrzostw cukierniczych Best Pastry Chef. Zajął pierwsze miejsce w konkursie kreatywnego deseru na talerzu Master Chellenge by Scholler,
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij formularz aby zarezerwować odpowiadający Ci termin: