Home Szkolenia Cukiernicze Czekolada bez Tajemnic – Praliny i Batony z Michałem Iwaniukiem
Czekolada bez tajemnic - praliny, batony, tabliczki czekolady z Michałem Iwaniukiem

Czekolada bez Tajemnic – Praliny i Batony z Michałem Iwaniukiem

Zapraszamy na weekendowe, jednodniowe szkolenie cukiernicze z laureatem światowego konkursu World Chocolate Masters Michałem Iwaniukiem. Szef Kreatywny w Czekolada Café w Airport Hotel Okęcie, współwłaściciel autorskiej cukierni Mazovia Patisserie. Osobowość świata cukierniczego w Polsce i na świecie!

Jeśli chcesz poznać prace z czekoladą na mistrzowskim poziomie, techniki pracy w uzyskaniu lustrzanego połysku na powierzchni korpusów, komponowania składników w ganache, warstwowego nanoszenia barwników to jest o szkolenie właśnie dla Ciebie!

Na szkoleniu

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 1000, szkolenie zakończy się około godziny 1800, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Przygotujemy:

PRALINY, CZEKOLADY, TRUFLE:

  • truskawka/malina/cytryna
  • kokos/malibu
  • pistacja z solą
  • creme brulee/bergamotka
  • bailys z orzechem laskowym
  • pate de fruit gruszka/yuzu

BATONY:

  • orzechowy (mix orzechów i owoców)
  • balsamico/mango
  • mix czekolad z pistacją

Program obejmuje:

  • Sposoby pracy z czekoladą
  • Metody temperowania czekolady
  • Techniki pracy z masłem kakaowym
  • Ganache – metody przygotowania na ciepło i zimno
  • Rodzaje i zastosowanie barwników
  • Wylewanie tabliczek, batonów i pralin czekoladowych

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
  • Fotorelacja z przebiegu szkolenia oraz zdjęcia pamiątkowe z prowadzącym szkolenie.

Prowadzący szkelenie:

Michał Iwaniuk, cukiernik od ponad 20 lat, Kreatywny Szef w Belvedere Catering. Ambasador marki Cacao Barry. Finalista konkursu World Chocolate Masters 2018 w Paryżu. Jest laureatem I edycji mistrzostw cukierniczych Best Pastry Chef. Zajął pierwsze miejsce w konkursie kreatywnego deseru na talerzu Master Chellenge by Scholler.

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Przepraszamy, wszystkie miejsca zostały zarezerwowane. Dziękujemy za zaufanie.

Data

18 lis 2023

Czas

10:00 - 18:00

Koszt

1400 zł

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A