
Tradycyjne Świąteczne Wypieki – Szkolenie Cukiernicze z Tomaszem Korfel
Zapraszamy na weekendowe, dwudniowe szkolenie, podczas którego nauczymy nauczymy Cię tradycyjnych świątecznych wypieków!
Odkryjemy tajniki przygotowywania wyjątkowych smakołyków na magiczny okres Bożego Narodzenia.
Podczas tego intensywnego kursu, nauczymy się pieczenia tradycyjnego makowca w papierze, a przy okazji stworzymy nową, kreatywną wersję tego przysmaku. Następnie zanurzymy się w sztuce przygotowywania orzechowca z orzechów włoskich, również pieczonego w papierze. Ruszymy dalej w kulinarne podróże, aby stworzyć miodownik z gotowanej zalewy korzennej, przekładany prażonymi powidłami śliwkowymi.
Nie zapomnimy także o regionalnych i bardziej tradycyjnych przepisach, takich jak cwibak, keks, chałka wigilijna pszenna oraz chałka drożdżowa. Na koniec, zanurzymy się w świątecznym aromacie, przygotowując babkę makową z migdałami oraz babkę czekoladową z wanilią i anyżem.
Dołącz do nas, aby poznać sekrety przygotowywania tych wyjątkowych wypieków i podzielić się świątecznymi smakołykami z bliskimi podczas nadchodzących świąt!
Na szkoleniu
Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
Doświadczenie
To nie pierwsze nasze szkolenie. W naszej ofercie znajdziesz bogactwo różnych tematów, oraz wybór nauczycieli według Twoich preferencji. Świadectwo tego znajdziesz na naszej stronie Facebook














W programie znajdą się następujące receptury:
- Makowiec tradycyjny pieczony w papierze
- Orzechowiec z orzechów włoskich również pieczony w papierze
- Miodownik z gotowanej zalewy korzennej, przekładany prażonymi powidłami śliwkowymi
- Cwibak
- Keks
- Chałka wigilijna pszenna
- Chałka drożdżowa
- Babka makowa z migdałami
- Babka czekoladowa z wanilią i anyżem
Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 1000, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Prowadzący szkelenie:

Korfel Tomasz -Trudno o bardziej doświadczonego znawcę wypieków w piekarniach rzemieślniczych oraz przemysłowych. Tomasz od ponad 30 lat zdobywał wiedzę i kwalifikacje w czołowych Cukierniach i Firmach z branży piekarniczej. Jako technolog tworzy i nadzoruje receptury oraz procesy produkcji. Dzieli się wiedzą i prowadzi szkolenia podnoszące umiejętności pracowników.
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij formularz aby zarezerwować odpowiadający Ci termin: