Home Szkolenia Cukiernicze Wegańskie & Bezglutenowe Torty i Monoporcje – Szkolenie Cukiernicze z Michałem Iwaniukiem
Michał Iwaniuk - Wegańskie Desery 2

Wegańskie & Bezglutenowe Torty i Monoporcje – Szkolenie Cukiernicze z Michałem Iwaniukiem

Zapraszamy na szkolenie z laureatem światowego konkursu World Chocolate Masters – Michałem Iwaniukiem.

Tematem szkolenia są ciasta i desery oparte na koncepcji zdrowych słodyczy w wersjach bezglutenowych i vegan. Każda z nowych receptur łączyć będzie w sobie zdrowe podejście do przygotowania słodkości z osiągnięciami i trendami w nowoczesnym cukiernictwie. Podczas dwudniowego szkolenia Uczestnicy nauczą się łączenia smaków i tekstur. Zaawansowanych technik tworzenia deserów we współczesnym cukiernictwie.

Program obejmuje 7 receptur:

  • Burak / Malina
  • Migdał / Mango / Kalamansi
  • Jabłko / Ryż Arborio
  • Tarta Malina / Yuzu
  • Deser w słoiku Truskawka / Pistacja
  • Rolada Czekolada / Orzech Pekan
  • Beza Vegańska Migdał / Mango

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Na szkoleniu

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 1100, szkolenie zakończy się około godziny 1800, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Prowadzący szkelenie:

Michał Iwaniuk, cukiernik od ponad 20 lat, Kreatywny Szef w Belvedere Catering. Ambasador marki Cacao Barry. Superfinalista konkursu World Chocolate Masters 2018 w Paryżu. Jest laureatem I edycji mistrzostw cukierniczych Best Pastry Chef. Zajął pierwsze miejsce w konkursie kreatywnego deseru na talerzu Master Chellenge by Scholler.

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Data

27 wrz 2021 - 28 wrz 2021

Czas

11:00 - 17:00

Koszt

2100 zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A