Home Szkolenia Cukiernicze Szkolenie Piekarsko-Cukiernicze z Tomaszem Korfel – Pieczywo ługowane, bajgle, obwarzanki, ciasta drożdżowe
Szkolenie Piekarsko-Cukiernicze z Tomaszem Korfel – Pieczywo ługowane, bajgle, obwarzanki, ciasta drożdżowe

Szkolenie Piekarsko-Cukiernicze z Tomaszem Korfel – Pieczywo ługowane, bajgle, obwarzanki, ciasta drożdżowe

Produkty ługowane (Precle, paluchy, trójkąty laminowane)
czyli produkty piekarskie moczone w roztworze wodorotlenku sodu potocznie zwanego „ŁUGIEM” . Pieczywo bardzo popularne w Niemczech i Austrii wykorzystywane do kanapek lub lunchów, a także jako przekąska do piwa. W Polsce bardzo mało piekarń produkuje tego rodzaju pieczywo z powodu braku wiedzy o ługu. Wykonanych zostanie 3-4 kształty z tego pieczywa, wykorzystując je później je do kanapek. Jeśli zainteresowało Cię to szkolenia, wybierz odpowiadający Ci termin w formularzu na dole strony i zarezerwuj miejsce.

Produkty obwarzane (Bajgle, Obwarzanki)
czyli pieczywo obgotowywane „OBWARZANE” w roztworze wodnym z dodatkiem miodu, soli, cukru. Najbardziej popularne dla Polaków z tego gatunku są Krakowskie Obwarzanki oraz Bajgle które są znane na całym świecie a wywodzą się z Krakowskiego Kazimierza, obecnie stają się coraz bardziej popularne w Polsce i poszukiwane. Niestety Polscy piekarze wykonują je nie poprawnie pomijając etap obwarzania i nadając im tylko kształt Bajgla ale smak już nie jest ten.

Produkty drożdżowe (makowiec pieczony w papierze, orzechowiec pieczony w papierze, drożdżówka półfrancuska na szybko, Baba au Rhum)
czyli wykonanie ciasta drożdżowego na rozczynie i możliwości wykorzystania ciasta drożdżowego do różnych aplikacji. Jeśli czas nam pozwoli zrobimy jeszcze kilka rodzajów plecionek i Chałek.

Te wszystkie tajniki pieczywa poznasz na dwudniowym szkoleniu cukierniczym w naszej akademii. Aby zarezerwować miejsce wypełnij formularz na dole strony.

W programie znajdą się następujące receptury:

  • Precle
  • Paluchy
  • Trójkąty Laminowane
  • Bajgle
  • Obwarzanki
  • Makowiec Pieczony w Papierze
  • Orzechowiec Pieczony w Papierze
  • Drożdżówka Półfrancuska na Szybko
  • Baba au Rhum

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący: Korfel Tomasz
Kierownik Łańcucha Dostaw i Produkcji w Lajkonik. House of Bakery Sp. z o.o.

Trudno o bardziej doświadczonego znawcę wypieków w piekarniach rzemieślniczych oraz przemysłowych. Tomasz od ponad 30 lat zdobywał wiedzę i kwalifikacje w czołowych Cukierniach i Firmach z branży piekarniczej. Jako technolog tworzy i nadzoruje receptury oraz procesy produkcji. Dzieli się wiedzą i prowadzi szkolenia podnoszące umiejętności pracowników.


Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Anna Cienkowska tel.+48 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl


Data

08 gru 2022 - 09 gru 2022

Czas

10:00 - 18:00

Koszt

1600 zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A