Home Szkolenia Cukiernicze Ciasta bankietowe – 5 rodzajów w 1 dzień – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Szkolenia Cukiernicze Warsaw Academy of Pastry Arts - Ciasta Bankietowe

Ciasta bankietowe – 5 rodzajów w 1 dzień – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Na tym jednodniowym szkoleniu poznasz 5 ciast bankietowych wypiekanych tradycyjnie na blachach.

Jedną z najbardziej klasycznych i tradycyjnych form przygotowania poczęstunku na bankiety, jest wypiek ciast deserowych na blachach. Ciasta krojone są w kawałki poręcznej wielkości do chwycenie w rękę i zjedzenia na przysłowiowe 3 gryzy.

Ciasta pieczone na blasze mają wiele zalet. Po pierwsze, pozwalają zaoszczędzić czas podczas przygotowywania jednego rodzaju ciasta, co jest szczególnie praktyczne w przypadku większych ilości. Po drugie, korzystanie z blachy pozwala zaoszczędzić miejsce podczas pieczenia i przechowywania, ponieważ wszystkie porcje ciasta mieszczą się na jednej blasze.

Co więcej, istnieje możliwość łatwego podzielenia ciasta na dowolne porcje, co ułatwia jego podział i podawanie go w odpowiednich ilościach.

Dlatego też ciasta pieczone na blasze są wygodnym rozwiązaniem zarówno dla osób, które lubią eksperymentować w kuchni, jak i tych, które szukają praktycznych rozwiązań w codziennym gotowaniu.

Na szkoleniu

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

W programie znajdą się następujące receptury:

  • Brauni
  • Czekolada-Malina
  • Pistacja-Truskawka
  • Mango-Kokos-Marakuja
  • Opera

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Prowadzący szkelenie:

Akademia Cukiernicza Warsaw Academy of Pastry Arts - Igor Zaritskiy

Igor Zaritskyi – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa, superfinalista World Chocolate Masters! Igor Zaritskyi jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii. 

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin:

Data

01 lip 2021

Czas

09:00 - 19:00

Koszt

1000 zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria